Якщо вам потрібен смачний і ситний сніданок, який припаде до смаку усій родині, у тому числі і дітям, то відмінним варіантом буде рисовий молочний суп. Він не тільки швидко готується, але при цьому складається з поживних і корисних інгредієнтів: рису і молока. Крім того, ця страва може чудово підійти не тільки для сніданку, але також для обіду і вечері.
Рисовий молочний суп в мультиварці
Для тих, у кого є на кухні мультиварка, ми розповімо, як зварити молочний рисовий суп з її допомогою.
Інгредієнти: рис - півсклянки; молоко - 1 л; цукор - 2 ст. ложки; сіль за смаком; масло вершкове - 20 р. Приготування Для початку добре промийте рис, після цього висипте його в каструлю і додайте туди ж цукор і трохи солі. Залийте все це молоком, перемішайте, закрийте кришкою і поставте режим "молочна каша". Готуйте молочний суп до сигналу. При подачі до столу додайте шматочок масла.
Цей суп дуже добре підходить для приготування на відкладеному таймері. Ви можете з вечора покласти всі інгредієнти в чашу, включити мультиварку, а вранці вже отримаєте готовий сніданок.
Рисовий молочний суп - рецепт
Якщо готувати рисовий суп на одному молоці, він може вийти жирноватим, що люблять далеко не всі, тому якщо ви віддаєте перевагу більш дієтичний варіант, то ми поділимося способом, як приготувати молочний рисовий суп з водою.
Інгредієнти: молоко - 05 л; вода - 05 л; рис - півсклянки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - на кінчику ножа; масло вершкове - за смаком. Приготування Гарненько промийте рис і поставте варитися на повільному вогні в підсоленій воді, поки вся вода не випарується майже до кінця. Потім додаємо до рису молоко, добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
Після цього, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і продовжуємо готувати протягом 10 хвилин, до досягнення рисом кашоподібного стану. Вимикаємо вогонь, додаємо ще трохи цукру і масла і розливаємо по тарілках. При бажанні в кожну тарілку можна покласти по шматочку цукру.