Як же часто буває, що читаєш рецепт і бачиш в ньому інгредієнт, який за ціною кусається, а замінити нічим. Одним з таких продуктів є крем-сир філадельфія - йому не те, що заміну знайти складно, і купити не скрізь є можливість. У багатьох магазинах ви м'який вершковий сир філадельфія в асортименті не виявите. Ну не кидати ж тепер кулінарне творчість! Приготувати сир філадельфія в домашніх умовах цілком можливо, нехай він і буде трохи відрізнятися за смаком, але ж мало хто знає, який у цього продукту справжній смак. Так що, підміни ніхто не виявить і рецепт сподобався страви не відкладаємо в сторону. Але спочатку зробимо сир філадельфія своїми руками, а потім вже будемо додавати його в улюблені роли з куркою або бутерброд з тунцем .
Як зробити сир філадельфія?
Тим, хто жодного разу не пробував цей м'який сир філадельфія, підказуємо - його смак солодкуватий. Ну як, господині, що приходить на розум? Правильно - звичайні молочні продукти. Сир, вершки, сметана плюс трохи цукру і білки. Багато знаходять заміну творожному сиру філадельфія в м'яких плавлених сирах, але ми ж хочемо з вами максимально наблизитися до справжнього смаку продукту, тому витратимо трохи часу і приготуємо сир філадельфія в домашніх умовах, тим більше що робити його зовсім просто.
Вершковий сир філадельфія
Рецепт, який ми вам пропонуємо, займе у вас всього близько 30 хвилин. Далі можете сир перекласти в банку і зберігати в холодильнику, правда ми не впевнені, що продукт у вас затримається надовго. Його чудовим чином можна намазувати на ранкові тости і подавати до чаю.
Інгредієнти: молоко - 1 л; яйце - 1 шт.; кефір - 500 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; кислота лимонна - на кінчику ножа. Приготування Виливаємо в каструльку молоко і ставимо на середній вогонь. Додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння, постійно при цьому помішуючи. Як тільки молоко закипить, додаємо кефір і перемішуємо масу, не даючи їй згорнутися. Потім відкидаємо її на марлю і підвішуємо над раковиною хвилин на 15 щоб стекла сироватка. Яйце збиваємо з лимонною кислотою, додаємо до нього сир, який ми отримали з молока і кефіру і збиваємо ще раз масу до отримання пишної однорідної консистенції. Ось і весь процес приготування сиру філадельфія в домашніх умовах. Тепер ви можете використовувати його для приготування улюблених страв.
Сирний сир філадельфія
Звичайно ж, м'який вершковий сир філадельфія можна використовувати не тільки для солодких страв. Якщо ви додасте в інгредієнти подрібнену зелень або спеції, то з успіхом можете використовувати його для бутербродів, холодних закусок, суші, лососевих кошиків. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати сир філадельфія будинку саме з сиру. Він найбільш близький до оригінального смаку продукту. Краще всього, якщо куплений вами сир буде мати кремоподібну консистенцію.
Інгредієнти: сир - 500 г; вершки (30%) - 200 мл; сметана - 200 мл; сіль, зелень - за смаком. Приготування Збиваємо вершки до густоти, потім поступово додаємо сметану, сир і трохи солі. За бажанням, можете покласти дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і даємо добу постояти при кімнатній температурі. У холодильнику домашній сир філадельфія може зберігатися до тижня.