Незважаючи на незаперечну користь сиру, про яку відомо давним-давно, останнім часом на багатьох столах його потіснило таке блюдо, як сирна маса. І якщо ви, як і більшість людей, любите цей солодкий та ніжний десерт, то вам буде цікаво дізнатися, як зробити сирну масу будинку.
Сирна маса з родзинками
Інгредієнти: сир - 250 г; сметана - 100 г; цукрова пудра - 20 г; ванільний цукор - 1 ч. ложка; родзинки - 80-100 р. Приготування Зробити сиркову масу з родзинками в домашніх умовах досить просто: викладіть сир в миску, додайте до нього сметану, ванільний цукор і цукрову пудру і, спочатку, перемішайте все це виделкою. Потім візьміть блендер, і збивайте їм масу, поки вона не придбає однорідну консистенцію.
Ізюм залийте окропом, дайте трохи постояти, а потім обсушити. Візьміть міксер і збийте їм масу ще пару хвилин, щоб вона стала повітряної. Після цього всипте в неї родзинки, добре перемішайте все і поставте ваше блюдо в холодильник приблизно на годину.
Сирна маса з вишнею
Якщо ви віддаєте перевагу поєднання сиру та свіжих фруктів, то вас зацікавить, як приготувати сирну масу з вишнею. Результат виходить чудовий завдяки солодощі самої сирної маси і кислинки, яку надає їй вишня.
Інгредієнти: сир - 200-250 м; сметана - 50-100 г; вершкове масло - 50 г; цукор - 2-3 ст. ложки; свіжі вишні - за смаком. Приготування Сир протріть через сито, після чого з'єднайте з розм'якшеним маслом і добре розітріть. Потім додайте до них сметану і цукор і знову все ретельно перемішайте. При бажанні можна збити всі разом блендером.
Вишні вимийте, видалите кісточки і дайте ягодам обсохнути. Після цього висипте їх в сирну масу (можна цілком, а можна порізавши навпіл), змішайте все і пригощайтеся.
Сиркова маса з курагою
Рецепт сиркової маси з курагою також простий в приготуванні, але саме блюдо виходить трохи більш жирним, завдяки вмісту вершкового масла.
Інгредієнти: сир - 200 г; масло вершкове - 50 г; курага - 40 г; цукор - 2 ст. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Розм'якшене вершкове масло в каструлі з'єднайте з цукром і ваніліном і збийте до однорідної маси. Сир протріть через сито і додайте до масла. Ретельно все перемішайте. Попередньо розпарену курагу нарізати довільними шматочками і відправте в сирну масу. Знову все добре перемішайте і подавайте, розклавши по піалах.
А любителям молочних продуктів напевно також сподобаються прості рецепти домашнього сиру з сиру і плавленого сирка .