«Філадельфія» - м'який вершковий сир, його можна віднести до делікатесних продуктів, коштує він недешево, та й далеко не в кожному магазині його можна знайти. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати сир «Філадельфія» в домашніх умовах. Адже є безліч смачних рецептів з його використанням. Зокрема, справжній американський чізкейк готується як раз з таким сиром.
Вершковий сир «Філадельфія» - рецепт
Інгредієнти: пастеризоване молоко - 1 л; яйця - 1 шт.; кефір - 500 мл; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; лимонна кислота - на кінчику ножа. Приготування Отже, як робити сир «Філадельфія»? Переливаємо молоко в каструлю, ставимо на невеликий вогонь, періодично помішуємо, а перед закипанням додаємо сіль і цукор. Коли молоко закипіло, відразу вливаємо кефір кімнатної температури і заважаємо, поки маса не згорнеться. Застеляємо друшляк марлею, складеною в 4 шари, під низ підставляємо ємність, в яку буде стікати сироватка, і переливаємо в друшляк створоженную суміш. Приблизно хвилин через 15-20 сироватка стече. За цей час можна пару раз акуратно перемішати масу ложкою, але віджимати руками ні в якому разі не можна. Тепер в окремому посуді збиваємо 1 яйце з додаванням лимонної кислоти до утворення піни. В цю ж посуд поступово додаємо ще теплу сирну масу, і добре перемішуємо, або збиваємо міксером до однорідного стану. Отриману масу охолоджуємо, і використовуємо по необхідності. Ну, ось і все, як бачите, готувати сир «Філадельфія» зовсім нескладно. Приємного апетиту!
Як зробити сир «Філадельфія» з сиру
Інгредієнти: сир знежирений - 500 г; вершки 30%-ної жирності - 200 г; сметана 20% жирності - 200 г; сіль, подрібнена зелень кропу - за смаком. Приготування Вершки добре збиваємо міксером, туди ж додаємо сметану з сиром, за смаком солимо і додаємо подрібнену зелень кропу. Все добре перемішуємо і залишаємо на 1 день при кімнатній температурі, щоб сир дозрів. Після закінчення часу перекладаємо «Філадельфію» в холодильник,
в якому сир може зберігатися близько місяця.
Отже, ми розповіли вам кілька варіантів, як зробити сир «Філадельфія» вдома з продуктів, які цілком доступні і недорогі. Вибирайте той, що вам найбільше сподобався і насолоджуйтеся ніжним смаком сиру. Він відмінно підходить для бутербродів. Крім того, його часто використовують разом з іншими інгредієнтами в якості начинки для ролів.
Приготування домашніх сирів - захоплююче заняття, тому в вашу кулінарну скарбничку рецептів цього молочного продукту однозначно впишуться рецепти приготування адигейського сиру і сиру «Маскарпоне» .