Смачний і ароматний молочний суп з вермішеллю - прекрасне і поживне блюдо для всієї родини, а особливо при наявності в ній дітей. Приготувати такий супчик досить просто, а невелика кількість необхідних інгредієнтів, завжди знайдуться на кухні будь-якої господині. Давайте розглянемо з вами рецепти молочного супу з локшиною.
Дитячий молочний суп з вермішеллю
Інгредієнти: молоко - 400 мл; цукор - 1 ст. ложка; вермішель павутинку - 50 г; сіль - щіпка; ванілін - за смаком; масло вершкове - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування молочного супу з вермішеллю в ковшичек наливаємо молоко, ставимо його на середній вогонь і, періодично розмішуючи, доводимо до кипіння. Потім кладемо в молоко необхідну кількість солі та цукру. Туди ж додаємо щіпку ваніліну для приємного присмаку і аромату, все ретельно перемішуємо.
Після закипання молока, поступово всипаємо вермішель і заважаємо, щоб вона не злипалися. Проварюємо суп на середньому вогні при напівзакритої кришці, періодично помішуючи, щоб не утворювалися на поверхні пінка, протягом 15 хвилин. У приготовлений молочний суп додаємо невеликий шматочок вершкового масла, перемішуємо, розливаємо в красиві глибокі тарілки і кличемо всіх до столу.
Молочний суп з локшиною в мультиварці
Інгредієнти: вода - 1 ст.; вершкове масло - на смак; локшина - 1 ст.; молоко - 4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо воду і молоко. Додаємо туди ж вермішель, всипаємо цукор і кладемо за смаком сіль. Все добре перемішуємо, пробуємо на сіль, закриваємо кришкою і встановлюємо на мультиварці режим «Молочна каша». Тепер натискаємо на кнопку і готуємо молочний суп до сигналу готовності. Безпосередньо перед подачею на стіл, розливаємо суп по тарілках і кладемо шматочок масла.
Молочний суп на кокосовому молоці з вермішеллю Інгредієнти: кокосове молоко - 500 мл; овочевий бульйон - 1 л; рибний соус - 2 ст. ложки; гриби - 125 г; рисова вермішель - 150 г; китайська капуста - 100 г; тигрові креветки - 200 г; зелена цибуля для прикраси; перець чилі - 1 шт.; сіль, перець, коріандр - за смаком; бобові паростки - 50 р. Приготування У глибоку каструлю наливаємо молоко, бульйон, додаємо рибний соус, кладемо нарізані скибочками гриби і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо вермішель, постійно заважаючи, щоб вона не прилипла до дна каструлі. Потім кидаємо очищені креветки і кип'ятимо суп протягом 3 хвилин. Додаємо дрібно порізану зелену цибулю і нарізаний перчик чилі, коріандр, бобові паростки. Солимо за смаком і варимо приблизно 5 хвилин при закритій кришці. Готовий суп розливаємо по тарілках, кладемо масло і подаємо до столу.
Молочний суп з домашньою локшиною
Інгредієнти: Для локшини:
вода - 50 мл; пшеничне борошно - 250 г; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка. Для супу:
молоко - 200 мл; вода - 200 мл; сіль, цукор - за смаком; вершкове масло - за бажанням. Приготування Борошно просіваємо гіркою на стіл, робимо поглиблення, вливаємо в центр яйце, заздалегідь змішане з сіллю і водою. Акуратно замішуємо однорідне круте тісто і залишаємо його під рушником хвилин на 30. Потім тонко розгортаємо його, нарізаємо на пласти, складаємо один на одного і нарізаємо смужками шириною приблизно по 5 див. Далі шаткуємо кожну смугу тонкою соломкою. Готову локшину розподіляємо на столі і залишаємо на 30 хвилин, щоб вона підсушився. Молоко з'єднайте з водою, доводимо до кипіння, солимо, додаємо цукор і опускаємо потрібну кількість домашньої локшини . Варимо молочний суп на середньому вогні хвилин 10 періодично помішуючи ложкою.