Вернуться назад Распечатать

Фруктовий йогурт

Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - ідеальне початок дня і легке додаток до дієтичного меню. Приготувати такий йогурт можна як за допомогою спеціальних кухонних девайсів, так і просто в каструлі. Ми розглянемо всі можливі варіанти в рецептах нижче.

Як зробити фруктовий йогурт в домашніх умовах?


Почнемо з базового приготування йогурту, який знадобиться нам у рецептах для мультиварки і йогуртниці.
Для приготування такого йогурту краще взяти аптечну закваску, на відміну від вже готового йогурту, який часто використовують в якості закваски, аптечний продукт не містить кишкової палички, а значить, вбереже вашу сім'ю від харчового отруєння в подальшому.
Підігрійте пастеризоване молоко до 40-45 градусів, пару чайних ложок молока залийте закваску і ретельно перемішайте. Влийте розведену закваску в молоко, знову розмішайте чистою ложкою і залиште на 5-6 годин у термосі, або просто обгорнувши теплою ковдрою. Готовий йогурт змішайте з скибочками фруктів і їжте.

Фруктовий йогурт в мультиварці


Інгредієнти:

  • натуральний йогурт - 300 мл;

  • молоко пастеризоване - 1 л;

  • фрукти і ягоди на вибір - 300-350 р.


  • Приготування
    Фрукти або вибрані ягоди попередньо миємо, обсушуємо і пюрируем з допомогою блендера. Готове фруктово-ягідне пюре розвести теплим молоком і збиваємо ще раз. Змішуємо молочно-фруктову масу з йогуртом і розливаємо все по банках. Ставимо баночки в чашу мультиварки і включаємо режим "Йогурт" на 4 години. Після закінчення часу остуджуємо готовий продукт і зберігаємо його в холодильнику.

    Фруктовий йогурт в йогуртниці


    Інгредієнти:

  • натуральний йогурт - 1 л;

  • ягоди і фрукти - 300-350 м;

  • ванільний цукор - 2-3 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед приготуванням йогурт загущаем, видаляючи зайву сироватку. Для цього складаємо марлю в 2-3 шари і вливаємо поверх йогурт. Чекаємо, поки стече вся
    Фруктовий йогурт
    сироватка, а залишився в марлі ком змішуємо з пюрированним фруктами і ванільним цукром. Розливаємо домашній йогурт по баночках і ставимо в йогуртницю.
    Щоб зробити йогурт більш жирним і смачним, перед приготуванням змішайте натуральний йогурт з парою столових ложок жирних вершків . Якщо ви хочете, щоб фрукти в йогурті залишалися шматочками - просто дрібно наріжте їх і змішайте з йогуртом в такому вигляді. В залежності від сезону або наявності в холодильнику заморожених ягід і фруктів, готувати йогурти можна з найрізноманітнішими смаками.