Вернуться назад Распечатать

Пшоняна каша на молоці - рецепт

Пшоняна каша на молоці - рецепт
Пшоняна каша була відома дуже давно, ще в біблійні часи. На Русі вона була однією з найпопулярніших каш, яка становила основну страву в раціоні селян. В наші дні пшонка вважається джерелом вітамінів і корисних речовин. Пшоняна крупа містить у своєму складі такі вітаміни: В1 В2 А, В5 РР та інші. Крім цього пшонка багата натуральної клітковиною, амінокислотами, магнієм, залізом, фтором та іншими корисними речовинами, які необхідні сучасній людині для нормального функціонування організму.
Каша з пшона здатна виводити з організму токсини, шлаки і навіть важкі метали. Регулярне вживання цієї каші сприяє швидкій нормалізації травної системи, відмінно відновлює сили і зміцнює тканини всього організму. Пшоняну кашу рекомендують вживати людям з серцево-судинними захворюваннями, так як вона сприяє зменшенню холестерину в крові і знижує ризик захворювання атеросклерозом. Роблячи висновок, можна сміливо сказати, що цей продукт корисний і дорослим, і дітям. Але, крім того, що пшоняна каша надзвичайно корисна і неймовірно смачна! Переконайтеся в цьому самі!

Молочна пшоняна каша в мультиварці


Пшоняна каша на молоці, приготована в мультиварці виходить дивно розсипчаста і «пухнаста». Навіть дуже вправна господиня не зможе так приготувати цю кашу на плиті, як це зробить техніка.
Інгредієнти:

  • пшоняна крупа - 05 склянки;

  • молоко - 3 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Як же варити молочну пшоняну кашу в мультиварці? Для початку беремо пшоно, ретельно промиваємо під проточною водою і залишаємо набухати на 10 хвилин. Потім кладемо пшоно в ємність мультиварки, додаємо молоко, воду, цукор, сіль і ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і встановлюємо режим «Каша». В залежності від моделі вашої мультиварки буде змінюватися час приготування. У середньому каша повинна готуватися 50 хвилин. Після сигналу готовності, залишаємо пшоняну кашу в мультиварці ще на 10 хвилин, щоб вона гарненько настоялася. Потім дістаємо ємність і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і виставляємо режим підтримання тепла» ще приблизно на 20 хвилин. По закінченню часу пшонка на молоці готова!

    Пшоняна молочна каша з гарбузом


    Інгредієнти:

  • пшоно - 200 г;

  • вода - 2 ст.;

  • молоко - 3 ст.;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • гарбуз - 200 р.


  • Приготування
    Як зварити смачну пшонку на молоці з гарбузом? Беремо пшоно, промиваємо і висипаємо в киплячу воду. Проваріть 5 хвилин, обережно зливаємо всю воду і заливаємо 2 склянками води. Додаємо сіль, цукор за смаком і доводимо до кипіння. Потім додаємо в каструлю, натерту на дрібній тертці гарбуз, перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин. Коли вся вода википить, вливаємо гаряче молоко, перемішуємо і варимо ще 15 хвилин. Готова пшоняна каша з молоком повинна танути в роті.

    Рідка пшоняна каша на молоці - рецепт


    Для тих, хто з дитинства не любить густі каші, пропонуємо простий рецепт, як приготувати рідку пшонку на молоці.
    Інгредієнти:

  • молоко - 2 ст.;
  • Пшоняна каша на молоці - рецепт

  • пшоно - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • цукор, сіль - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо молоко, додаємо воду і доводимо до кипіння. Пшоно промиваємо під холодною водою, вибираємо сміття і додаємо в кипляче молоко. Не забувайте постійно помішувати кашу, щоб вона не пригоріла до дна. Далі кладемо сіль, цукор за смаком. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні 25 хвилин.
    У готову кашу можна додати за бажанням родзинки або курагу. Приємного вам апетиту!