Перлову кашу люблять далеко не всі. Вона зазвичай асоціюється з раціоном харчування в лікарні або армії: несмачна перловка, зварена на воді, так ще може і недоваренная або зовсім переварена. Виходить, звичайно, дуже поживно, але зовсім несмачно. Однак не варто забувати, що перлова крупа дуже корисна для нашого організму, і якщо її правильно приготувати, то ще і шалено смачна. Давайте розглянемо з вами один із варіантів приготування перловки - зробимо її не просто звичайної кашею, а кашею з добавкою. В нашому випадку це будуть гриби. Отже, давайте скоріше почнемо розглядати рецепт перловки з грибами.
Перловка з грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби - 200 г; крупа перлова - 05 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; вода - 2 ст.; сіль - за смаком. Приготування Рецепт приготування перлової каші з грибами досить простий. Переконайтеся в цьому самі! Отже, щоб приготувати перловку з грибами в мультиварці, беремо для початку ріпчасту цибулю, очищаємо і дрібно ріжемо. Гриби обробляємо і нарізаємо пластинами, даємо їм підсохнути. Потім беремо ємність мультиварки, наливаємо олію, кладемо цибулю і гриби, виставляємо режим «Випічка» і готуємо цю обжарку 15 хвилин. Потів кладемо перлову крупу і акуратно заливаємо водою. Все ретельно перемішуємо, за необхідності солимо і виставляємо режим «Плов». Смачна і розсипчаста перловка в мультиварці готова!
Перловка з грибами в горщику
Інгредієнти: крупа перлова - 100 г; вода - 300 м; м'ясо - 100 г; печериці - 100 г; вершкове масло - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Для того щоб приготувати перловку з м'ясом і грибами в горщику гарненько промиваємо крупу, відкидаємо на друшляк і даємо їй час підсохнути і стекти.
Цим часом розтоплюємо на сковороді шматочок масла, висипаємо перловку і обсмажуємо. Не забувайте постійно помішувати. Печериці миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
М'ясо теж ріжемо на шматочки. Викладаємо гриби і м'ясо до перловке, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилини 3. Потім беремо горщик і викладаємо в нього добре просочену перлову крупу з м'ясом і грибами. Наливаємо склянку гарячої води, солимо і закриваємо кришкою. Ставимо в духовку хвилин на 40 щоб наша каша гарненько протомилась.
Далі пробуємо (якщо не готове, залишаємо ще на 15 хвилин і подаємо прямо в горщику на стіл. Можете ще за смаком покласти маслечка. Не бійтеся, адже кашу маслом не зіпсуєш! Приємного вам апетиту!