Кукурудзяна каша на воді не тільки низькокалорійна, але в теж час дуже корисна. Адже вона багата залізом, кремнієм, клітковиною, вітамінами А, Е, В, а також необхідними нашому організму амінокислотами. Вона має своєрідний насичений смак, шалено ніжний і приємний. Давайте спробуємо приготувати з вами безмолочну кукурудзяну кашу декількома способами, і ви самі переконаєтесь наскільки це смачно!
Рецепт кукурудзяної каші на воді
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 1 ст.; вода - 25 ст.; сіль - за смаком; вершкове масло. Приготування Отже, беремо кукурудзяну крупу і ретельно промиваємо. Наливаємо в каструльку воду, ставимо на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Потім акуратно всипаємо крупу, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, солимо за смаком, накриваємо кришкою, варимо приблизно 30 хвилин до загустіння, не забуваючи помішувати. Потім знімаємо кашу з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Гарненько закутуємо каструлю рушником, даємо їй настоятися протягом 45 хвилин.
У таку несолодке кашу на воді можна додати смажені цибулю, гриби, помідори або навіть сири. Вийде дуже смачно, ситно і корисно!
Кукурудзяна каша на воді в духовці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 1 ст.; родзинки - 3 ст. ложки; сіль, цукор - за смаком; вершкове масло. Приготування Для приготування кукурудзяної каші беремо родзинки і заздалегідь замочуємо його в холодній воді. Крупу промиваємо, перекладаємо в чавунець і заливаємо крутим окропом. Додаємо сіль, цукор за смаком, кладемо родзинки і вершкове масло. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою, ставимо на 40 хвилин в заздалегідь розігріту до 200°C духовку. Як тільки крупа стане м'якою, дістаємо кашу з духовки, перемішуємо і знову ставимо назад, але вже не накриваючи кришкою. Готуємо 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. До готової кукурудзяної каші окремо подаємо тепле молоко. Приємного апетиту!