Каша - найкращий варіант правильного харчування. Вона містить багато клітковини, вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Ячна каша на молоці - народна улюблениця всіх дорослих і дітей. Це відмінне харчування для тих, хто хоче наростити м'язову масу, так як в ній міститься багато білка. Регулярне вживання каша з ячної крупи сприяє виробленню колагену, який покращує стан шкіри, робить її чистою, гладкою і еластичною. Давайте розглянемо з вами, як правильно і смачно варити ячну кашу.
Рецепт ячної каші на молоці
Інгредієнти: молоко - 200 мл; ячна крупа - 50 г; цукор - за смаком; вода - 50 мл; масло вершкове - 10 г; сіль - за смаком. Приготування Наливаємо в каструльку молоко, додаємо трохи води і ставимо на плиту. Чекаємо поки суміш закипить, акуратно додаємо ячну крупу і трішки солимо. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, приблизно 30 хвилин, поки каша не загусне. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо за смаком цукор, вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Рецепт ячної каші з молоком і гарбузом
Інгредієнти: молоко - 200 мл; вода - 100 мл; ячна крупа - 4 ст. ложки; гарбуз - 100 г; вершкове масло - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Крупу добре промиваємо, перебираємо, кладемо в залізну каструльку, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Проварюємо приблизно 25 хвилин, накриваємо кришкою і даємо настоятися каші. Цим часом миємо й чистимо гарбуз нарізаємо її маленькими шматочками.
У каструльку наливаємо молоко, кладемо гарбуз і доводимо суміш до кипіння. Робимо менший вогонь і варимо 20 хвилин, постійно помішуючи. Подрібнюємо молочно-гарбузову масу за допомогою блендера і змішуємо з ячною крупою. У готову ячну кашу з гарбузом кладемо шматочок вершкового масла і гарненько перемішуємо.
Рецепт молочної ячної каші з бананом
Інгредієнти: ячна крупа - 05 склянки; вода - 05 склянки; молоко - 05 склянки; банан - 1 шт.; сіль, цукор - за смаком. Приготування Заздалегідь кладемо ячну крупу в холодну воду і залишаємо на ніч. Вранці зливаємо залишки води і заливаємо крупу окропом. Варимо 5 хвилин на слабкому вогні і потім додаємо сіль і цукор за смаком. Гарненько перемішуємо. Проварюємо ще 3 хвилини, потім доливаємо молоко. Якщо каша вийшла дуже густа, то можна додати трішки молока. Варимо ще приблизно 5 хвилин і вимикаємо. Банан очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і кладемо в кашу. Все добре перемішуємо, розкладаємо по тарілках і додаємо трохи вершкового масла! Виходить дуже смачно, корисно і поживно!
Молочна ячнева каша з фруктами
Інгредієнти: ячна крупа - 4 ст. ложки; молоко - 500 мл; сіль - 05 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; вершкове масло; ягідна суміш (смородина, полуниця, вишня, абрикоси). Приготування Наливаємо в каструльку молоко і трохи підігріваємо його. Поступово всипаємо ячну крупу, постійно заважаючи,
щоб вона не прилипла до дна. Додаємо трохи солі і варимо кашу при закритій кришці на слабкому вогні. Як тільки молоко почне закипати, додаємо за смаком цукор і знову ретельно перемішуємо. Потім знову накриваємо кришкою і варимо приблизно 20 хвилин, стежачи, щоб молоко не втекло. У готову кашу кладемо трохи вершкового масла і залишаємо до тих пір, поки воно самостійно не розтопиться. Тим часом беремо ягоди (полуницю, смородину, абрикос) і подрібнюємо в чаші блендера до кашоподібного стану. Розкладаємо ячну кашу по тарілках і зверху рясно поливаємо приготовленої ягідної масою. Приємного апетиту!