Вернуться назад Распечатать

Ячна каша на молоці

Ячна каша на молоці
Каша - найкращий варіант правильного харчування. Вона містить багато клітковини, вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Ячна каша на молоці - народна улюблениця всіх дорослих і дітей. Це відмінне харчування для тих, хто хоче наростити м'язову масу, так як в ній міститься багато білка. Регулярне вживання каша з ячної крупи сприяє виробленню колагену, який покращує стан шкіри, робить її чистою, гладкою і еластичною. Давайте розглянемо з вами, як правильно і смачно варити ячну кашу.

Рецепт ячної каші на молоці


Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;

  • ячна крупа - 50 г;

  • цукор - за смаком;

  • вода - 50 мл;

  • масло вершкове - 10 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Наливаємо в каструльку молоко, додаємо трохи води і ставимо на плиту. Чекаємо поки суміш закипить, акуратно додаємо ячну крупу і трішки солимо. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, приблизно 30 хвилин, поки каша не загусне. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо за смаком цукор, вершкове масло і ретельно перемішуємо.

    Рецепт ячної каші з молоком і гарбузом


    Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;

  • вода - 100 мл;

  • ячна крупа - 4 ст. ложки;

  • гарбуз - 100 г;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Крупу добре промиваємо, перебираємо, кладемо в залізну каструльку, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Проварюємо приблизно 25 хвилин, накриваємо кришкою і даємо настоятися каші. Цим часом миємо й чистимо гарбуз нарізаємо її маленькими шматочками.
    У каструльку наливаємо молоко, кладемо гарбуз і доводимо суміш до кипіння. Робимо менший вогонь і варимо 20 хвилин, постійно помішуючи. Подрібнюємо молочно-гарбузову масу за допомогою блендера і змішуємо з ячною крупою. У готову ячну кашу з гарбузом кладемо шматочок вершкового масла і гарненько перемішуємо.

    Рецепт молочної ячної каші з бананом


    Інгредієнти:

  • ячна крупа - 05 склянки;

  • вода - 05 склянки;

  • молоко - 05 склянки;

  • банан - 1 шт.;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Заздалегідь кладемо ячну крупу в холодну воду і залишаємо на ніч. Вранці зливаємо залишки води і заливаємо крупу окропом. Варимо 5 хвилин на слабкому вогні і потім додаємо сіль і цукор за смаком. Гарненько перемішуємо. Проварюємо ще 3 хвилини, потім доливаємо молоко. Якщо каша вийшла дуже густа, то можна додати трішки молока. Варимо ще приблизно 5 хвилин і вимикаємо. Банан очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і кладемо в кашу. Все добре перемішуємо, розкладаємо по тарілках і додаємо трохи вершкового масла! Виходить дуже смачно, корисно і поживно!

    Молочна ячнева каша з фруктами


    Інгредієнти:

  • ячна крупа - 4 ст. ложки;

  • молоко - 500 мл;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло;

  • ягідна суміш (смородина, полуниця, вишня, абрикоси).


  • Приготування
    Наливаємо в каструльку молоко і трохи підігріваємо його. Поступово всипаємо ячну крупу, постійно заважаючи,
    Ячна каша на молоці
    щоб вона не прилипла до дна. Додаємо трохи солі і варимо кашу при закритій кришці на слабкому вогні. Як тільки молоко почне закипати, додаємо за смаком цукор і знову ретельно перемішуємо. Потім знову накриваємо кришкою і варимо приблизно 20 хвилин, стежачи, щоб молоко не втекло. У готову кашу кладемо трохи вершкового масла і залишаємо до тих пір, поки воно самостійно не розтопиться. Тим часом беремо ягоди (полуницю, смородину, абрикос) і подрібнюємо в чаші блендера до кашоподібного стану. Розкладаємо ячну кашу по тарілках і зверху рясно поливаємо приготовленої ягідної масою. Приємного апетиту!