Крупа саго являє собою маленькі матові білі кульки. Вона не містить глютену, тому прекрасно підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування саго і страви, які можна приготувати з неї.
Як варити саго?
Варити крупу можна різними способами, в залежності від мети, для якої вона потрібна. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування крупи саго для різних страв.
Інгредієнти: крупа саго - 1 ст.; вода - 35 л; сіль - за смаком. Приготування Для приготування каші з саго беремо крупу, ретельно перебираємо її і промиваємо холодною водою. Потім опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо до напівготовності протягом 30 хвилин. Періодично помішуємо масу, щоб не утворилося грудочок. Як тільки крупа наполовину розвариться, відкидаємо на друшляк. Після того як вся рідина стече, перекладаємо крупу в невелику каструльку, накриваємо кришкою меншого діаметру, щоб вона лягла зверху і щільно притискав саго. Далі ставимо на водяну баню і доводимо протягом 30 хвилин до готовності. Подаємо кашу гарячої, заправивши вершковим маслом і посоливши за смаком.
Як варити саго для пирога? Для приготування начинок немає необхідності доводити крупу до повної готовності, тому що вона ще буде піддаватися термічній обробці. Тому вам просто потрібно зробити дії попереднього рецепту, але виключити останній етап приготування - водяну баню. Просто відварюємо крупу до напівготовності і відкидаємо на сито. Як тільки вода стече, можемо використовувати саго у складі будь-яких начинок для пирогів.
Тепер давайте розглянемо з вами які ж страви можна приготувати з саго?
Рибний пиріг з саго
Інгредієнти: дріжджове тісто - 500 г; судак - 1 шт.; саго - 05 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль - за смаком; вершкове масло. Приготування Крупу відварюємо в підсоленій воді протягом 7 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і залишаємо стікати. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і злегка обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Змішуємо його з саго.
Тепер беремо рибу чистимо, видаляємо кістки і ріжемо невеликими шматочками. Підсолюємо і перчимо за смаком.
Приготовану начинку викладаємо на розкатане тісто заздалегідь шарами: спочатку саго з обсмаженою цибулею, а потім рибу.
Накриваємо зверху другим шаром тіста, защипуємо ретельно краю і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. Піднявся пиріг змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 220°C духовку на 45 хвилин.
Пудинг із саго
Інгредієнти: крупа саго - 05 ст.; молоко - 250 мл; сода - 1 ч. ложка; коричневий цукор - 130 г; панірувальні сухарі - 50 г; світлий родзинки - 1 ст.; вершкове масло - 50 г; яйце - 2 шт.; малина, чорниця - за смаком; цукрова пудра. Приготування У миску насипаємо півсклянки саго і заливаємо молоком. Накриваємо і ставимо на ніч у холодильник. Форму для пудингу змащуємо вершковим маслом і застеляємо папером для випічки. Тепер ставимо її у велику каструлю і наливаємо воду так, щоб вона діставала рівно до половини форми. Виймаємо форму і доводимо воду в каструлі до кипіння. В той час, перекладаємо саго у велику миску, додаємо соду і ретельно перемішуємо. Всипаємо цукор, дрібно порізані ягоди, сухарі, заздалегідь збиті яйця і розм'якшене масло, добре перемішуємо і викладаємо суміш у форму. Закриваємо пудинг кришкою і обережно ставимо його в каструлю з киплячою водою, зменшуємо вогонь і готуємо приблизно 3 години. Далі виймаємо форму з каструлі і перевертаємо пудинг на блюдо. Прикрашаємо свіжими ягодами і посипаємо цукровою пудрою.