Якщо ви любите курку, але вам набридли її звичні поєднання з іншими продуктами, ми розповімо, як приготувати кашу із сочевиці з куркою, що допоможе вам урізноманітнити звичне меню.
Чечевиця з куркою в мультиварці
Інгредієнти: коричнева сочевиця - 200 г; куряче філе - 500 г; перець болгарський - 1 шт.; гриби - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; помідори - 1-2 шт.; рослинне масло і сіль - за смаком. Приготування Цибулю дрібно наріжте і обсмажте разом з грибами в мультиварці протягом 10 хвилин в режимі «Випічка». Потім додайте до нього нарізане невеликими шматочками куряче філе і обсмажуйте всі разом ще 20 хвилин.
Перець і помідори поріжте кубиками і відправте до курки з цибулею, туди ж насипте сочевицю і залийте двома склянками гарячої води. Продовжуйте готувати в обраному режимі до звукового сигналу, перемішавши страва один раз у середині процесу. Подавайте готову сочевицю з грибами і куркою в теплому вигляді, додавши вершкове масло.
Рецепт сочевиці з куркою
Інгредієнти: сочевиця - 1 ст.; курячі стегна - 5-6 шт.; помідор - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; вода - 2 ст.; сіль, чорний перець і зелень - за смаком; рослинна олія для обсмажування. Приготування Курячі стегна помийте, посипте сіллю і перцем і дайте постояти 20 хвилин. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте на олії. Моркву порізати тонкими смужками, додайте до цибулі і трохи протушкувати.
Куряче м'ясо обсмажте на окремій сковороді і тушкуйте під закритою кришкою хвилин 15. Потім помийте сочевицю і викладіть її на чисту сковороду, зверху покладіть половину цибулі, тушкованого з морквою, потім стегна, після них знову цибулю з морквою, і в кінці нарізані кубиками помідори.
Залийте все це водою, при бажанні посоліть і поперчіть і тушкуйте 15 хвилин. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню.