Вернуться назад Распечатать

Гречана каша з тушонкою

Гречана каша з тушонкою
Каша з тушонкою - армійська класика. Ідеальний варіант, коли потрібно терміново нагодувати сотню голодних молодих чоловіків. І навіть якщо у вас під опікою всього лише один - коханий, а їжу з «бляшанок» ви не визнаєте категорично, готувати цю страву час від часу все ж доведеться. Тому що просто, швидко, ситно і, в залежності від якості тушкованого м'яса, ще і дуже смачно. А в похідно-дачних умов це взагалі незамінна їжа!

Рецепт гречаної каші з тушонкою


Інгредієнти:

  • крупа гречана - 1 ст.;

  • тушонка яловича - 1 б.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Суху гречку висипаємо в глибоку сковорідку і смажимо, помішуючи, до появи характерного терпкого аромату. Обережно вливаємо півсклянки води. Коли вона перестане шипіти, доливаємо ще 2 5 склянки. Кашу солимо, доводимо до кипіння, прибираємо вогонь і накриваємо кришкою.
    В окремій сковорідці, на жирі з тушонки, обсмажуємо дрібно покришену цибулю. Коли він стане прозорим, додаємо натерту на крупній тертці моркву. Тушкуємо овочі разом хвилин 5 після додаємо консерви. Даємо засмажки покипіти ще 5 хвилин, перчимо.
    Змішуємо тушковане м'ясо з овочами з готової гречаною кашею. А щоб всі компоненти остаточно з'єдналися, витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.

    Рецепт гречаної каші з тушонкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • крупа гречана - 2 ст.;

  • вода - 35 ст.;

  • тушонка - 1 б.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • Гречана каша з тушонкою

  • майоран (сухий) - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    У каструльку мультиварки наливаємо олію і обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю на режимі «Випічка», до рум'яного кольору. Додаємо тушонку, спеції і витримуємо в тому ж режимі хвилин 5. Всипаємо гречку , доливаємо воду, солимо. Запускаємо програму «Каша» на 25 хвилин. Після звукового сигналу мультиварку відкриваємо, перемішуємо ароматну гречку, розкладаємо по тарілках і відразу ж подаємо до столу. За бажанням можна додати шматочок вершкового масла і трохи зелені.