Гречана каша - продукт корисний і до того ж смачний. Її часто подають з підливами. А ми вам зараз розповімо, як приготувати гречану кашу з м'ясом.
Рецепт гречаної каші з м'ясом
Інгредієнти: крупа гречана - 600 г; яловичина - 600 г; цибуля - 200 г; морква - 400 г; топлене вершкове масло - 100 г; оливкова масло - 100 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями. Розігріваємо в казані 100 г оливкової олії і половину вершкового. Кладемо цибулю і обсмажуємо його. Яловичину нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі, обсмажуємо, періодично помішуючи. Потім додаємо моркву, нарізану соломкою, все добре перемішуємо. Після цього вливаємо в казан холодну воду (1 л), доводимо її до кипіння, додаємо сіль, будь-які спеції за смаком і на невеликому вогні варимо до готовності м'яса. Потім розігріваємо в сковороді вершкове масло, насипаємо гречку і пасеруємо її, періодично помішуючи. Після цього поміщаємо крупу в казан, зверху вливаємо теплу воду. Її має бути десь на 15 см більше, ніж крупи. Варимо без кришки на великому вогні, поки не википить вся рідина. По закінченню процесу крупа повинна бути практично готова. Тепер накриваємо казанок кришкою і на мінімальному вогні залишаємо хвилин на 30. Після цього все добре перемішуємо. На цьому приготування гречаної каші з м'ясом завершено. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.
Каша з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 05 кг; цибуля (великий) - 1 шт.; гречка - 1 склянка; рослинне масло - 3 ст. ложки; вода - 3 склянки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування У каструлю мультиварки вливаємо олію, включаємо режим «Випічка» і виставляємо час приготування 30 хвилин. Закладаємо м'ясо, порізане на шматочки і обсмажуємо його при відкритій кришці близько 15 хвилин. Потім кладемо цибулю, нарізану кільцями, і смажимо ще 10 хвилин. Після цього додаємо сіль і спеції і готуємо ще 3-4 хвилини. Гречану крупу промиваємо і перекладаємо до м'яса. Додаємо воду і в режимі «Гречка» готуємо 60 хвилин. Після того, як пролунав сигнал, смачна гречана каша з м'ясом готова.
Рецепт каші з м'ясом в духовці
Інгредієнти: гречка - 2 ст.; яловичина - 400 г; цибуля - 2 шт.; вода - 4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю. Додаємо м'ясо, нарізане шматочками, і смажимо до утворення рум'яної скоринки, сіль і перець додаємо за смаком. На дно посуду для випічки висипаємо промиту гречку і заливаємо її окропом. Зверху викладаємо м'ясо з цибулею. Посуд накриваємо і ставимо в духовку. При температурі близько 200 градусів запікаємо півгодини. Після цього каша з м'ясом у духовці готова.