Каша - смачний і легко засвоюваний продукт. Що ж стосується конкретно вівсянки, то потрібно зазначити, що в ній міститься багато корисних мікроелементів та вітамінів. Ця крупа насичена «правильними» вуглеводами і білками, тому страви, приготовані з неї, виходять дуже ситними, живильними, але в той же час низькокалорійними і дієтичними. Особливо вони рекомендовані людям, суворо стежать за фігурою. Давайте дізнаємося з вами як же приготувати вівсяну кашу на воді.
Вівсяна каша на воді з ягодами
Інгредієнти: вівсяна крупа - 1 ст.; вода - 2 ст.; ягоди - 300 г; цукор - 3 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки. Приготування Воду наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, чекаємо, поки вона закипить, а потім, невеликими порціями всипаємо крупу і варимо протягом 20 хвилин до готовності, безперервно помішуючи. Додаємо цукор, вершкове масло і ретельно перемішуємо. Перед подачею до столу прикрашаємо кашу свіжими ягодами. Таке блюдо неодмінно підніме всім настрій вже тільки одним своїм зовнішнім апетитним виглядом!
Рецепт вівсяної каші на воді
Інгредієнти: вівсянка - 1 ст.; вода - 25 ст.; сіль - щіпка; масло вершкове. Приготування Отже, для приготування вівсяної каші на воді, беремо крупу, гарненько її промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо холодною водою і варимо, періодично помішуючи, на повільному вогні. Як тільки каша потихеньку почне густіти, додаємо дрібку солі, ретельно розмішуємо і закриваємо кришкою. Перед подачею, додаємо маленький шматочок вершкового масла.
Медова вівсяна каша на воді
Інгредієнти: вівсянка - 1 ст.; вода - 5 ст.; сіль; вершкове масло; мед - 3 ч. ложки. Приготування Воду наливаємо в каструлю, на повільному вогні доводимо до кипіння. Далі висипаємо в неї вівсянку , солимо і варимо, постійно помішуючи, до готовності. Перед подачею до столу кладемо трохи рідкого меду і шматочок вершкового масла.
Вівсяна каша зі згущеним молоком Даний рецепт чудової страви, безсумнівно, сподобається всім дітям. Не забувайте, що ця страва не тільки шалено смачні, але й неймовірно калорійне і поживне!
Інгредієнти: вівсяна крупа - 1 ст.; вода - 5 ст.; згущене молоко - 4 ст. ложки. Приготування Вівсяну крупу повільно висипаємо тонкою цівкою у киплячу воду, безперервно перемішуючи ложкою. Варимо протягом 15 хвилин, а потім у гарячу кашу додаємо згущене молоко і ретельно злегка збиваємо.
Смачна вівсяна каша на воді з яблуками
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 100 г; вода - 200 мл; сіль, цукор - за смаком; зелене яблуко - 1 шт.; родзинки - 50 г; мелена кориця - за смаком; оливкова олія - 05 ч. ложки. Приготування Отже, воду доводимо до кипіння, кладемо сіль і цукор за смаком. Заздалегідь гарненько промиваємо родзинки, видаляємо залишки плодоніжок, перекладаємо в миску і заливаємо крутим окропом. У киплячу воду додаємо вівсяні пластівці і варимо до готовності на невеликому вогні
приблизно хвилин 5 - 10. Додаємо вершкове масло, щільно накриваємо каструлю кришкою і даємо вівсянці настоятися ще кілька хвилин. За цей час готуємо з вами солодку начинку для нашого страви. Яблуко чистимо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинами, або натираємо на крупній тертці. Тепер обережно зливаємо з родзинок воду і змішуємо з тертим яблуком і корицею. Викладаємо кашу в тарілку, зверху розкладаємо яблучно-изюмную начинку і запрошуємо всіх до столу.
Врахуйте, що вівсяну кашу краще і зручніше всього варити в спеціальному ковшике товстим дном або каструлі з антипригарним покриттям. Так вона зовсім не пригорить, а посуд буде набагато легше вимити, не докладаючи зайвих зусиль.