Вернуться назад Распечатать

Рисова каша з родзинками

Рисова каша з родзинками
Рисова каша з родзинками на сніданок нехай і не такий розкручений «бренд», як традиційна вівсянка, але все ж любителям здорового і правильного харчування варто звернути на неї більш пильну увагу.
Наявність у ній складних вуглеводів дозволить вам легко протриматися без перекусів до самого обіду, а родзинки додатково збагатить ваш сніданок вітамінами і мікроелементами. Крім того, рис - відмінний природний адсорбент. Він поглинає сіль та інші «шкідливості», і сприяє їх активному виведенню з організму, що, погодьтеся, є приємним додатковим бонусом до вашої ранкової тарілці з кашею. Але все ж занадто захоплюватися рисовою кашею не варто - двох разів у тиждень цілком достатньо (особливо якщо у вас є схильність до закрепів).
І останнє, важливо вибрати «правильний» рис. Найкраще підійде круглозернистий. У готовому вигляді він більше клейкий і в'язкий і те, що неприпустимо для плову , чудово «працює» солодкої каші.

Молочна рисова каша з родзинками


Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • ізюм - 100 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Засипаємо добре промитий рис, додаємо сіль, цукор. Варимо, помішуючи, на середньому вогні, поки рис трохи не розбухне. Тоді вливаємо молоко і додаємо попередньо замочений ізюм.
    Прибираємо вогонь до мінімуму і варимо кашу до готовності. Але не потрібно чекати, коли випарується вся рідина. Справжня рисова молочна каша повинна бути трохи в'язкою, ніжно-кремової консистенції. Розкладаємо її по тарілках, додаємо по шматочку масла і кличемо всіх до столу.

    Рецепт рисової каші з родзинками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 100 г;

  • молоко - 1 л;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • масло вершкове - за смаком;

  • сіль - 1 дрібка.


  • Приготування
    Дуже зручно готувати в мультиварці кашу до сніданку. Увечері закладаємо в чашу промитий рис, додаємо цукор, щіпку солі і заливаємо все молоком. Гарненько моєму родзинки, засипаємо його в кошик для варіння на пару і також встановлюємо в мультиварку.
    Виставляємо режим «Молочна каша» з подальшим підігрівом на 40 хвилин, а таймер - на потрібну відстрочку часу так, щоб гаряча кашка вже чекала вашого ранкового пробудження. Залишається тільки кашу змішати з родзинками і, за бажанням, додати вершкове масло.

    Солодка рисова каша з яблуками, родзинками і корицею


    Інгредієнти:

  • рис (круглий) - 100 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • родзинки - 50 г;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • масло вершкове - 60 г;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Рис засипаємо в киплячу, злегка підсолену воду і варимо до готовності. Потім відкидаємо його на друшляк і даємо стекти. Родзинки промиваємо і хвилин на 5 запарюємо в окропі. Яблука чистимо від серцевини і нарізаємо часточками. У сковороді розтоплюємо масло, додаємо цукор і помішуємо до повного його розчинення. Потім завантажуємо яблука і родзинки, і готуємо в цьому вершковому сиропі до м'якості, але так, щоб вони не перетворилися на кашу. В кінці присипаємо корицею. Останнім відправляємо в сковороду рис, перемішуємо і прогріваємо пару хвилин. Все, солодка рисова каша з яблуками та родзинками готова!
    Рисова каша з родзинками

    Калорійність рисової каші з родзинками


    Сама дієтична, це, звичайно ж, рисова кашка на воді. Вона містить всього 78 ккал на 100 г продукту і навряд чи зашкодить вашій фігурі. Любителі ж молочної рисової каші отримають від 100 ккал і вище, якщо додадуть додатково вершкове масло і цукор в надмірному кількості. Так що, думайте і вирішуйте самі. До речі, природного солодощі родзинок цілком достатньо, щоб відязикатися від додаткового цукру, та й користі від нього значно більше!