Пшоно вважається «золотою» крупою, яка дуже корисна для нашого організму. Вона відмінно насичує кров і печінку поживними речовинами. Давайте розглянемо з вами сьогодні, як приготувати пшоняну кашу з тушонкою.
Рецепт пшоняної каші з тушонкою
Інгредієнти: пшоно - 500 г; тушонка яловича - 500 г; свиняча тушонка - 500 г; цибулина - 2 шт.; бекон - 300 г; зелень - за смаком; кип'ячена вода - 15 л; спеції. Приготування Отже, для приготування пшоняної каші з тушонкою беремо казан, наливаємо в нього необхідну кількість кип'яченої води і нагріваємо до кипіння на середньому вогні. Цим часом поки ретельно промиваємо пшоно і кидаємо його в киплячу воду. Варимо крупу на самому маленькому вогні, періодично помішуючи ложкою.
Бекон дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистого кольору. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і додаємо до бекону. Пасеруємо все разом протягом 3 хвилин, а потім акуратно перекладаємо обжарку в майже готову пшоняну кашу. В кінці приготування додаємо тушонку, підсолюємо страву за смаком і присмачую спеціями. Ретельно все перемішуємо, розкладаємо по тарілочках і посипаємо подрібненою свіжою зеленню.
Пшоняна каша з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: пшоно - 2 ст.; кип'ячена вода - 4 ст.; м'ясна тушонка - 500 г; цибулина - 1 шт.; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Перлову крупу добре промиваємо кілька разів і замочуємо на 15 хвилин у воді. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібненько, а моркву натираємо на терочке. Помідор рубаємо кубиками. Тепер включаємо мультиварку в мережу, вибираємо програму «Випічка», наливаємо масло, кидаємо підготовлені овочі і обсмажуємо до м'якості.
Потім додаємо перлову крупу і викладаємо банку хорошою тушонки. Заливаємо все водою, підсолюємо за смаком, додаємо приправи, встановлюємо режим «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу. Після цього відкриваємо кришку, перлову кашу ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Пшоняна каша з тушонкою
Інгредієнти: м'ясна тушонка - 500 г; пшоно - 350 г; вода - 1 л; спеції. Приготування У каструльку наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Потім кидаємо промите пшоно, зменшуємо вогонь до мінімального стану і варимо кашу, періодично помішуючи. Хвилин за 15 до готовності викладаємо м'ясну тушонку, перемішуємо, заправляємо спеціями і подаємо до столу.