Саго - багата вуглеводами крохмалиста крупа, одержувана з серцевини певного виду пальм. Колись ця крупа була неймовірно популярна і в нашій країні, але потім весь її асортимент зник з полиць бакалійних магазинів і саго перейшла в розряд екзотичної страви. Якщо вам пощастило дістати упаковку саго, то не пропустіть можливість зварити ситну і смачну кашу на її основі.
Молочна каша з саго
Інгредієнти: саго - 3/4 ст.; молоко - 2 ст.; маракуйя - 6 шт.; цукор - 65 г; ананасовий сік і м'якоть - 225 мл Приготування Крупу саго засипаємо в каструлю і заливаємо склянкою молока змішаним зі склянкою холодної води. Залишаємо крупу набрякнути півгодини.
Тим часом виймаємо серцевину маракуї і змішуємо з цукром. Ставимо отриману суміш на вогонь і варимо, помішуючи, близько 4 хвилин або до тих пір, поки цукор не розчиниться. Через 4-5 хвилин маса повинна загуснути і її можна буде прибрати з вогню. Змішуємо сироп з маракуї з ананасовим соком і відставляємо в сторону.
Тепер підігріваємо розмочену крупу саго, долив склянку молока. Як тільки рідина дійде до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо все 10-15 хвилин. Коли саго стане м'якою, розкладаємо її по тарілках або високих склянках, накриваємо плівкою і залишаємо охолонути на 15 хвилин. Перед подачею заливаємо блюдо сиропом з маракуї.
Якщо ви плануєте приготувати кашу саго в мультиварці, то засипте крупу в підігріте молоко і виберіть режим "Молочна каша" на автоматичне час.
Рецепт каші з саго з бананом
Інгредієнти: саго - 65 г; цукор - 110 г; банани - 2 шт.; кокосове молоко - 250 мл; кунжутне насіння - 2 ст. ложки. Приготування Саго засипаємо в миску і заливаємо холодною водою, після чого залишаємо на 1 годину. З нахабною крупи зливаємо залишки старої води і вливаємо 500 мл свіжої рідини. Додаємо цукор, щіпку солі і ставимо саго вариться. Через 15 хвилин зерна стануть прозорими і м'якими.
Банани чистимо і нарізаємо скибочками товщиною в половину сантиметра. Додаємо їх в кашу варимо все ще 3 хвилини, вливаємо кокосове молоко і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо кашу теплою.
Як приготувати густу кашу саго?
Інгредієнти: молоко - 4 ст.; цукор - 1 ст.; саго - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; яйця - 2 шт. Приготування Саго заливаємо двома склянками молока і залишаємо набухати на 15-2 години. Ставимо набряклу крупу на вогонь, вливаємо ще стакан молока, додаємо цукор і щедру порцію ванільного екстракту. Склянку молока збиваємо з двома яєчними жовтками і починаємо поступово, при постійному помішуванні, вливати в практично готову кашу. Як тільки каша загусне і придбає консистенцію пудингу - її можна буде подавати до столу в компанії свіжих фруктів і ягід.
Як варити пряну кашу з саго?
Інгредієнти: саго - 1 ст.; арахіс - 1/2 ст.; червоний чилі мелений - 1/4 ч. ложки; гарам-масала - 1/4 ч. ложки; сіль - за смаком; рослинне масло - 1 1/2 ч. ложки; кумін мелений - 1/2 ч. ложки; мелений каррі - 1 ч. ложка. Приготування Саго заливаємо водою і залишаємо набухати на ніч. На наступний день віджимаємо надлишки вологи з крупи і відставляємо її в сторону на час.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому насіння кунжуту до золотистого кольору. До золотистим насінням додаємо подрібнений арахіс, кумін, каррі, гарам-масалу і чилі. В останню чергу кладемо набряклу крупу саго, все перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин.
Ароматну, злегка островатую і солону саго можна подавати до столу відразу після приготування, посипавши подрібненою коріандром.