Каша - це простий, доступний, корисний і ситний сніданок. А якщо до неї ще додати сухофрукти, горіхи, то страва вийде тільки смачніше і корисніше. Нижче вас чекають рецепти приготування різних каш з сухофруктами.
Рисова каша з сухофруктами
Інгредієнти: круглозернистий рис - 1 склянка; вода - 2 склянки; в'ялена вишня - 50 г; курага - 50 г; сушена журавлина - 50 г; вершкове масло - 50 г; ванільний цукор - 5 г; цукор - 5 ч. ложок. Приготування Рис гарненько промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо хвилин на 20. Вливаємо в каструлю воду і коли вона закипить, всипаємо рис. Накриваємо каструлю кришкою і на невеликому вогні варимо рис до готовності. Бажано, щоб використовувана каструля з антипригарним покриттям, інакше є ризик, що в звичайній каструлі рис прилипне до стеночкам. Поки вариться рис, вимиті сухофрукти заливаємо гарячою водою і залишаємо на 25 хвилин. У зварений рис додаємо вершкове масло , сіль за смаком, цукор і ванільний цукор.
Тепер прийшла черга і сухофруктів - зливаємо з них воду, якої вони вимачивались, та викладаємо їх в рис. Все акуратно перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і зверху ще закутуємо рушником, щоб рисова каша з сухофруктами гарненько упарилась. Приблизно через 25 хвилин каша буде остаточно готова.
Гречана каша з сухофруктами
Інгредієнти: гречка - 1 склянка; курага - 100 г; інжир - 100 г; чорнослив - 100 г; волоські горіхи - 100 г; вода - 3 склянки; мед - 2 ст. ложки. Приготування Гречану крупу перебираємо, промиваємо, заливаємо гарячою кип'яченою водою і проварюємо 5-6 хвилин, потім знімаємо з вогню. Сухофрукти миємо й ріжемо невеликими шматочками, подрібнюємо горіхи. Мед розвести в 40 мл теплої води і замочуємо в отриманій масі горіхи. Додаємо горіхи з медом і сухофрукти в гречку, перемішуємо, закриваємо кришкою, закутуємо і залишаємо упариваться хвилин на 15-20.
Пшоняна каша з сухофруктами
Інгредієнти: пшоно - 05 кг; молоко - 500 мл; гарбуз - 1 кг; ізюм - 100 г; мед - 2 ст. ложки; чорнослив - 75 г; курага - 100 г; вершкове масло - 1 ст. ложки. Приготування Сухофрукти моєму і заливаємо окропом. Залишаємо хвилин на 15 а потім відкидаємо на друшляк. Гарбуз чистимо від шкірки, насіння, а м'якоть ріжемо кубиками. Кілька разів ретельно промиваємо пшоно. Викладаємо в каструлю крупу, сухофрукти і гарбуз. Додаємо мед, вливаємо 1 літр окропу, накриваємо кришкою і готуємо хвилин 45. Потім знімаємо каструлю з вогню, вливаємо гаряче молоко, додаємо вершкове масло, перемішуємо і подаємо до столу.
Манна каша з сухофруктами
Інгредієнти: манка - 200 г; сухофрукти (курага, родзинки) - 100 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; молоко - 400 мл; цукор, ванілін - за смаком. Приготування Сухофрукти миємо, нарізаємо кубиками, заливаємо гарячою водою і залишаємо для набухання. Молоко доводимо до кипіння, знімаємо пінку. Додаємо ванілін, цукор, додаємо манку і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Потім додаємо родзинки, курагу і ставимо каструлю з кашею і сухофруктами в теплу духовку хвилин на 15.
Кукурудзяна каша з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 1 мультистакан; вода - 4 мультистакана; світлий родзинки - 30 г; в'ялений чорнослив - 50 г; вершкове масло - 50 р. Приготування Родзинки, чорнослив спочатку моєму, потім обсушуємо і ріжемо чорнослив часточками. Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом, всипаємо кукурудзяну крупу, вливаємо воду і додаємо сухофрукти. Готуємо в режимі «Гречка». В кінці кашу з сухофруктами перемішуємо і відразу ж подаємо до столу, так як кукурудзяна каша швидко застигає.
Рецепт вівсяної каші з сухофруктами
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 100 г; курага - 100 г; мед - 2 ст. ложки; родзинки - 30 г; чорнослив - 100 г; молоко - 400 мл Приготування Чорнослив і курагу промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Кип'ятимо молоко, додаємо в нього вівсяні пластівці і, помішуючи, варимо 2 хвилини. Після цього знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо. Розігріваємо сковороду викладаємо мед і прогріваємо до тих пір, поки він не почне пузиритися. Після цього додаємо сухофрукти, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Тепер каструлю з кашею знову ставимо на вогонь, додаємо підготовлені сухофрукти з медом і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і прогріваємо вівсяну кашу з сухофруктами ще 2 хвилини.