Рецепт приготування смачної смаженої картоплі з грибами досить простий. Вам необхідно близько години часу й наявність будь-яких грибів: свіжих, сухих, маринованих або, навіть, заморожених. Чи це опеньки, лисички, печериці або цар грибів - білий гриб, задоволення від страви вам гарантовано в будь-якому випадку. Тільки повіє запахом смажених грибів з кухні, будьте впевнені, що вся сім'я прибіжить до столу.
Як приготувати смажену картоплю з грибами?
Для приготування смачної смаженої картоплі з грибами підійдуть як свіжі гриби, так і сухі і мариновані і солоні. Гриби чудово зберігаються, і застосовувати їх у кулінарії ви можете цілий рік. При приготуванні грибів, особливо сухих (сухі гриби перед сушкою не миють), обов'язково ретельно промийте їх, щоб уникнути попадання піску в їжу.
Смажена картопля зі свіжими грибами
Якщо вам пощастить, і ви станете володарем білого гриба, який вважається найціннішим серед грибів з-за своїх поживних і смакових властивостей, обов'язково приготуйте смажену картоплю зі свіжими білими грибами. На виході отримаєте справжній делікатес. Якщо немає білих грибів, беріть будь-які інші.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; свіжі гриби - 600 г; цибуля - 300 г; масло рослинне - 50 г; зелень - за смаком; часник, сіль - за смаком. Приготування Свіжі гриби ретельно промийте і просушіть на серветці. Цибулину і гриби наріжте дрібними кубиками. Картоплю почистіть від шкірки і наріжте брусочками товщиною 05 див. Нагрійте сковорідку на вогонь, влийте олію і добре розігрійте. Додайте цибулю і обсмажте до світло-золотистого кольору. Додайте гриби і смажте ще 5-6 хвилин періодично помішуючи. Потім додайте картоплю і смажте до повної готовності - близько 20-25 хвилин. В кінці смаження посоліть за смаком, можете видавити зубчик часнику, якщо любите. При подачі на стіл посипте блюдо дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.
Смажена картопля з сухими грибами
Традиційно пік для смаженої картоплі з грибами кінець літа - початок осені, коли починається збір грибів. Але ці овочі чудово зберігаються в сухому вигляді і, навіть, взимку ви можете приготувати смажену картоплю з сушеними грибами.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; сухі гриби - 50 г; цибуля - 2 шт.; масло рослинне - 50 г; зелень - за смаком; часник, сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Сухі гриби замочуємо в холодній воді на 1-2 години. Потім перекладаємо в каструльку, заливаємо тією ж водою, в якій замочували гриби і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і даємо покипіти близько 15 хвилин. Поки готуються гриби, цибулю ріжемо на дрібні кубики і обсмажуємо на сковорідці до світло-золотистого кольору. Знімаємо з вогню каструлю з грибами, зливаємо воду, заливаємо ще раз холодної і ретельно промиваємо гриби. Нарізаємо овочі дрібними шматочками, додаємо на сковорідку до цибулі і трохи підсмажуємо - щоб трохи прихватились. Картоплю очистити і нарізати тонкими брусочками, додати на сковорідку до грибів з цибулею,
накрити кришкою і нагрівати на вогні, поки він не стане м'яким. В кінці приготування посолити, поперчити, додати дрібно нарізану зелень. Якщо любите часник, можете видавити один - два зубчики перед подачею на стіл.
Смажена картопля з маринованими грибами
Якщо у вас в наявності пара - трійка баночок з маринованими опеньками або лисичками, то можете приготувати смажену картоплю з маринованими грибами. Мариновані гриби треба буде обсмажити з цибулею на сковорідці і додати до практично готового картоплі за 5-10 хвилин до закінчення приготування.