Начинки для фаршированого картоплі можуть бути будь-які: м'ясні, грибні, овочеві і т. д. Ви можете приготувати фарширований картопля будь-яким вподобаним вам способом. Найголовніше, не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково все вийде!
Картопля, фарширована шинкою
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; шинка - 100 г; помідори - 3 шт.; сир - 50 г; майонез, сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Натріть заздалегідь сир на крупній тертці. Помідори вимийте і поріжте дрібними кубиками. Шинку наріжте соломкою і все перемішайте. Картоплю помийте і зваріть в мундирі в підсоленій воді. Потім злийте воду, остудіть і очистіть його від шкірки. Розріжте картоплю навпіл і ложечкою акуратно вийміть картопляну м'якоть, залишаючи недоторканими дно і боки картоплі. Вийняту м'якоть наріжте дрібними кубиками і змішайте з раніше приготовленою начинкою. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте майонез і добре перемішайте. Отриманою сумішшю наповніть половинки картоплі і покладіть на деко, змащене маслом. Зверху посипте сиром і поставте в духовку на 20 хвилин, поки не розплавиться сир.
Фарширований картопля у фользі
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; масло вершкове - 100 г; шинка - 200 г; зелень кропу; сіль, перець, часник - за смаком. Приготування Картопля ретельно вимийте за допомогою щітки. Покладіть в каструльку з водою і зваріть в мундирі. Потім злийте воду і накрийте кришкою.
Тим часом приготуйте часниковий соус. Для цього візьміть розтоплене вершкове масло, додати дрібно порізаний кріп і подрібнений зубчик часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. Поставте цю суміш у холодильник для охолодження.
Кожну картоплю, акуратно загорніть у фольгу і запечіть на грилі протягом 15 хвилин. Потім розгорніть його, розріжте навпіл і остудіть. За допомогою чайної ложки вийміть серединку з картоплі і покладіть в тарілку. Посоліть картопляні човники і вийняту масу. Промажте поглиблення картоплі часниковим соусом і відкладіть на деякий час.
Тепер займемося начинкою для фаршированої запеченої картоплі. Для цього шинку порізати дрібними кубиками, сир натріть на крупній тертці, змішайте з картопляною масою і посоліть. За бажанням можете додати дрібно посічену зелень кропу і чорний перець. Отриманою начинкою нафаршируйте картопляні човники, знову акуратно загорніть у фольгу і запечіть в духовці протягом 7 хвилин.
Фарширований сиром і шинкою картопля готовий! При подачі на стіл, можете прикрасити страву зеленню і свіжим помідором.
Картопля, фарширований овочами
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; сир - 100 г; сметана - 150 г; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; консервована кукурудза - 60 г; кріп, спеції - за смаком. Приготування Картоплю заздалегідь добре помийте і зваріть в мундирі в підсоленій воді. Потім злийте воду, дайте картоплі охолонути і очистити. Кожну картоплину розрізати навпіл і чайною ложкою вийміть серединку.
Далі займіться приготуванням овочевої начинки для картоплі. Для цього моркву помийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте разом з морквою на олії, до золотистого кольору. Перекладіть обжарку в ємність, додати консервовану кукурудзу без рідини, порізану м'якоть картоплі, рубану зелень, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Наповніть картопляні чашечки овочевою начинкою, зверху покладіть трохи сметани і посипте тертим сиром. Деко застелити фольгою і покладіть готову картоплю. Запікайте блюдо духовці приблизно 15 - 20 хвилин, в залежності від розмірів картоплі. Запечена картопля фарширований овочами у фользі подавайте на стіл гарячим.