Вернуться назад Распечатать

Фарширований картопля в духовці

Фарширований картопля в духовці
Начинки для фаршированого картоплі можуть бути будь-які: м'ясні, грибні, овочеві і т. д. Ви можете приготувати фарширований картопля будь-яким вподобаним вам способом. Найголовніше, не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково все вийде!

Картопля, фарширована шинкою


Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • шинка - 100 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • сир - 50 г;

  • майонез, сіль, перець - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Натріть заздалегідь сир на крупній тертці. Помідори вимийте і поріжте дрібними кубиками. Шинку наріжте соломкою і все перемішайте. Картоплю помийте і зваріть в мундирі в підсоленій воді. Потім злийте воду, остудіть і очистіть його від шкірки. Розріжте картоплю навпіл і ложечкою акуратно вийміть картопляну м'якоть, залишаючи недоторканими дно і боки картоплі. Вийняту м'якоть наріжте дрібними кубиками і змішайте з раніше приготовленою начинкою. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте майонез і добре перемішайте. Отриманою сумішшю наповніть половинки картоплі і покладіть на деко, змащене маслом. Зверху посипте сиром і поставте в духовку на 20 хвилин, поки не розплавиться сир.

    Фарширований картопля у фользі


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • шинка - 200 г;

  • зелень кропу;

  • сіль, перець, часник - за смаком.


  • Приготування
    Картопля ретельно вимийте за допомогою щітки. Покладіть в каструльку з водою і зваріть в мундирі. Потім злийте воду і накрийте кришкою.
    Тим часом приготуйте часниковий соус. Для цього візьміть розтоплене вершкове масло, додати дрібно порізаний кріп і подрібнений зубчик часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. Поставте цю суміш у холодильник для охолодження.
    Кожну картоплю, акуратно загорніть у фольгу і запечіть на грилі протягом 15 хвилин. Потім розгорніть його, розріжте навпіл і остудіть. За допомогою чайної ложки вийміть серединку з картоплі і покладіть в тарілку. Посоліть картопляні човники і вийняту масу. Промажте поглиблення картоплі часниковим соусом і відкладіть на деякий час.
    Тепер займемося начинкою для фаршированої запеченої картоплі. Для цього шинку порізати дрібними кубиками, сир натріть на крупній тертці, змішайте з картопляною масою і посоліть. За бажанням можете додати дрібно посічену зелень кропу і чорний перець. Отриманою начинкою нафаршируйте картопляні човники, знову акуратно загорніть у фольгу і запечіть в духовці протягом 7 хвилин.
    Фарширований сиром і шинкою картопля готовий! При подачі на стіл, можете прикрасити страву зеленню і свіжим помідором.

    Картопля, фарширований овочами


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • сир - 100 г;

  • сметана - 150 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • консервована кукурудза - 60 г;

  • кріп, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю заздалегідь добре помийте і зваріть в мундирі в підсоленій воді. Потім злийте воду, дайте картоплі охолонути і очистити. Кожну картоплину розрізати навпіл і чайною ложкою вийміть серединку.
    Далі займіться приготуванням овочевої начинки для картоплі. Для цього моркву помийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
    Фарширований картопля в духовці
    Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте разом з морквою на олії, до золотистого кольору. Перекладіть обжарку в ємність, додати консервовану кукурудзу без рідини, порізану м'якоть картоплі, рубану зелень, посоліть, поперчіть і перемішайте.
    Наповніть картопляні чашечки овочевою начинкою, зверху покладіть трохи сметани і посипте тертим сиром. Деко застелити фольгою і покладіть готову картоплю. Запікайте блюдо духовці приблизно 15 - 20 хвилин, в залежності від розмірів картоплі. Запечена картопля фарширований овочами у фользі подавайте на стіл гарячим.