Цвітна капуста є одним з найбільш дієтичних і корисних продуктів. Саме завдяки цим властивостям вона все частіше стала з'являтися в щоденному меню в багатьох будинках. Готувати її досить просто, варто лише знати маленькі хитрощі. Так як кольорова капуста складається з безлічі маленьких суцвіть, у них часто забираються дрібні комахи. Для того щоб уникнути їх потрапляння в їжу, перед приготуванням розібрані суцвіття, краще помістити в солону воду на 25-30 хвилин. Потім добре промити в простій воді.
Рецепт цвітної капусти з сиром
Сама по собі цвітна капуста дуже ніжна, саме тому з нею гармонійно поєднуються вершкові продукти, такі як сир, наприклад, тому цвітна капуста в сирі - саме вдале блюдо.
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан; сир вершковий - 100 г; сметана - 5 ст. ложок; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Капусту розберіть на суцвіття і відварити в підсоленій киплячій воді приблизно 7 хвилин. Капуста повинна стати м'якою. Відкиньте її на друшляк, щоб вся зайва рідина скла. Стекшую капусту змішайте зі сметаною і свіжомеленим чорним перцем. Форму для запікання добре змастіть рослинною олією. Викладіть у форму капусту, посипте панірувальними сухарями і натертим на крупній тертці сиром. Запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин при 180 градусах.
Цвітна капуста, смажена з сиром
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан; сир (твердий) - 100 г; борошно - 3 ст. ложки; зелень петрушки; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Капусту добре промийте і розберіть на суцвіття. Воду закип'ятіть і підсолити, опустіть в неї капусту на 7-8 хвилин. Коли капуста стане м'якою, витягніть її і дайте стекти воді, відкинувши на друшляк. Розігрійте масло в сковороді і викладіть на неї капусту, панированную в борошні. Обсмажте капусту до рум'яної скоринки з усіх боків. Готову гарячу капусту викладіть на тарілку, посипте зверху сиром і рубаною зеленню петрушки.
Кольорова капуста під сиром з яйцем
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан; яйця - 4 шт.; молоко - 100 мл; цибуля - 2 шт.; сир - 200 г; рослинне масло - 50г; петрушка; сіль, перець. Приготування Цвітну капусту добре промийте, розберіть на качанчики і відваріть в підсоленій воді. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до рум'яності на рослинному маслі. Викладіть цвітну капусту поверх цибулі і дайте їй трохи прогрітися. Яйця збийте з молоком, посоліть і поперчіть. Залийте збитими яйцями капусту в сковороді. Смажте на маленькому вогні, поки яйце не згорнеться. Посипте капусту сиром, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте капусті постояти хвилин 5 поки сир не розплавиться. При подачі посипте капусту рубаною петрушкою.
Цвітна капуста в сирному клярі
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан; сир - 150 г; яйця - 3 шт.; майонез - 3 ст. ложки; борошно (просеянная) - 3 ст. ложки; спеції; сіль, перець. Приготування Капусту добре промийте і розламайте на невеликі суцвіття, однакові за величиною. Приготуйте сирний кляр. Для цього ретельно збийте яйця з майонезом і борошном, трохи посоліть і додайте натертий на дрібній тертці сир. Щоб кляр вийшов ідеальним, найкраще його збити в блендері, тоді у вас вийде однорідна сирна маса. Відварену капусту посоліть, поперчіть і додайте спеції на ваш смак. Тримаючи капусту за ніжку, умочіть добре в кляр і викладіть на розігріту сковороду з маслом. Смажте капусту зі всіх сторін приблизно по одній хвилині. Готову смажену капусту викладіть на паперовий рушник, щоб видалити з капусти зайве масло після смаження. Цвітну капусту в сирному клярі можна їсти як в холодному, так і в гарячому вигляді.