Вернуться назад Распечатать

Цвітна капуста з сиром

Цвітна капуста з сиром
Цвітна капуста є одним з найбільш дієтичних і корисних продуктів. Саме завдяки цим властивостям вона все частіше стала з'являтися в щоденному меню в багатьох будинках. Готувати її досить просто, варто лише знати маленькі хитрощі. Так як кольорова капуста складається з безлічі маленьких суцвіть, у них часто забираються дрібні комахи. Для того щоб уникнути їх потрапляння в їжу, перед приготуванням розібрані суцвіття, краще помістити в солону воду на 25-30 хвилин. Потім добре промити в простій воді.

Рецепт цвітної капусти з сиром



Сама по собі цвітна капуста дуже ніжна, саме тому з нею гармонійно поєднуються вершкові продукти, такі як сир, наприклад, тому цвітна капуста в сирі - саме вдале блюдо.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • сир вершковий - 100 г;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Капусту розберіть на суцвіття і відварити в підсоленій киплячій воді приблизно 7 хвилин. Капуста повинна стати м'якою. Відкиньте її на друшляк, щоб вся зайва рідина скла. Стекшую капусту змішайте зі сметаною і свіжомеленим чорним перцем. Форму для запікання добре змастіть рослинною олією. Викладіть у форму капусту, посипте панірувальними сухарями і натертим на крупній тертці сиром. Запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин при 180 градусах.

    Цвітна капуста, смажена з сиром



    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • сир (твердий) - 100 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • зелень петрушки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Капусту добре промийте і розберіть на суцвіття. Воду закип'ятіть і підсолити, опустіть в неї капусту на 7-8 хвилин. Коли капуста стане м'якою, витягніть її і дайте стекти воді, відкинувши на друшляк. Розігрійте масло в сковороді і викладіть на неї капусту, панированную в борошні. Обсмажте капусту до рум'яної скоринки з усіх боків. Готову гарячу капусту викладіть на тарілку, посипте зверху сиром і рубаною зеленню петрушки.

    Кольорова капуста під сиром з яйцем



    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • яйця - 4 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сир - 200 г;

  • рослинне масло - 50г;

  • петрушка;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Цвітну капусту добре промийте, розберіть на качанчики і відваріть в підсоленій воді. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до рум'яності на рослинному маслі. Викладіть цвітну капусту поверх цибулі і дайте їй трохи прогрітися. Яйця збийте з молоком, посоліть і поперчіть. Залийте збитими яйцями капусту в сковороді. Смажте на маленькому вогні, поки яйце не згорнеться. Посипте капусту сиром, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте капусті постояти хвилин 5 поки сир не розплавиться. При подачі посипте капусту рубаною петрушкою.

    Цвітна капуста в сирному клярі



    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • сир - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • борошно (просеянная) - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Цвітна капуста з сиром

    Капусту добре промийте і розламайте на невеликі суцвіття, однакові за величиною. Приготуйте сирний кляр. Для цього ретельно збийте яйця з майонезом і борошном, трохи посоліть і додайте натертий на дрібній тертці сир. Щоб кляр вийшов ідеальним, найкраще його збити в блендері, тоді у вас вийде однорідна сирна маса. Відварену капусту посоліть, поперчіть і додайте спеції на ваш смак. Тримаючи капусту за ніжку, умочіть добре в кляр і викладіть на розігріту сковороду з маслом. Смажте капусту зі всіх сторін приблизно по одній хвилині. Готову смажену капусту викладіть на паперовий рушник, щоб видалити з капусти зайве масло після смаження. Цвітну капусту в сирному клярі можна їсти як в холодному, так і в гарячому вигляді.