Напевно мало знайдеться людей, які б не любили помідори. Їх можна їсти свіжими, солоними та маринованими, в салаті і окремо. Крім того, з них можна приготувати безліч закусок, як гарячих, так і холодних, які стануть прекрасним доповненням до м'яса або риби, або чудовим окремим блюдом.
Одним з найпоширеніших видів закуски є фаршировані помідори, запечені в духовці, які можна начиняти чим завгодно - від овочів до м'яса.
Помідори, фаршировані м'ясним фаршем
Якщо ви хочете отримати повноцінне основне блюдо, не витрачаючи на його приготування багато часу, і любите помідори з м'ясом, то помідори в духовці, фаршировані фаршем, відмінно підійдуть для вашої вечері чи обіду.
Інгредієнти: помідори - 8 шт.; фарш м'ясний - 300 г; рис - пів склянки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець чорний, сіль. Приготування Перед тим як приготувати фаршировані помідори з фаршем, відваріть рис приблизно протягом 15 хвилин. Наріжте крейду цибулю і обсмажуйте, поки він не стане прозорим, потім додайте до нього фарш. З помідорів зріжте верхівку, видалити м'якоть, поріжте її і надішліть до фаршу. Тушкуйте все разом майже до готовності.
Тепер змішайте фарш з рисом, посоліть і поперчіть цю суміш і начиніть нею помідори. Поставте їх у розігріту до 180 градусів духовку і готуйте ще близько 15 хвилин.
Помідори, фаршировані грибами і сиром
Для тих, хто не любить м'ясо, але все одно хоче побалувати себе і своїх близьких апетитною закускою з помідорами, прекрасно підійде рецепт помідорів з грибами і сиром. Це поєднання є дуже популярним завдяки чудовому поєднанню продуктів.
Інгредієнти: помідори великі - 4-5 шт.; печериці - 400 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сир - 150 г; сіль, перець; майонез; масло вершкове - 2 ст. ложки; зелень. Приготування У помідорів відріжте верхівку і видаліть середину, посоліть і поперчіть їх. Гриби і цибулю наріжте, а потім обсмажте у власному соку, або додавши трохи вершкового масла. Коли овочі будуть готові, додайте до них трохи майонезу. Яйце відварити, дрібно наріжте і змішайте з грибами, цибулею, і м'якоттю помідора, заправивши все це майонезом.
Тепер наповніть томати приготовленою сумішшю, посипте тертим сиром і поставте в духовку на 15-20 хвилин. Коли томати будуть готові-посипте їх зеленню і пригощайте друзів.
Фаршировані помідори в мультиварці
Якщо у вас на кухні є такий прекрасний помічник як мультиварка, то в ній можна приготувати помідори, фаршировані грибами і куркою, які будуть відмінним дієтичним блюдом для тих, хто стежить за здоров'ям і вагою.
Інгредієнти: помідори - 4 шт.; куряче філе - 200 г; цибуля - 1 шт.; огірок солоний - 1 шт.; гриби мариновані - 200 г; майонез; сир - 200 г; перець, сіль, часник; свіжа зелень. Приготування Помідори помийте, обсушіть і вичистити середину. Пропустіть м'якоть помідорів і зрізані верхівки через м'ясорубку.Цибулю почистіть і наріжте дрібними шматочками. Потім перемішайте в мисці цибулю, м'якоть помідорів і фарш з курячого філе, приправте сіллю і перцем.
Наріжте зелень і гриби і теж змішайте в окремому посуді. Сир натріть на тертці. Тепер укладайте в помідори начинку шарами: спочатку курячий фарш з томатною масою, потім гриби з зеленню і зверху сир. Покладіть фаршировані помідори в ємність мультиварки і, виставивши режим «Випічка», готуйте 40 хвилин.
В цей час тоненькою соломкою нашаткуйте солоної огірок, перемішайте його з подрібненим часником, майонезом і кропом. Готовим соусом полийте приготовані в мультиварці томати і насолоджуйтеся отриманим стравою.