Торт з кабачків вже давно став традиційним доповненням святкового столу: смачний, ситний і нескладний у приготуванні, він підкорив серця багатьох любителів смачної і здорової їжі. Давайте і ми розглянемо кілька рецептів, щоб розібратися, як приготувати смачний торт з кабачків.
Кабачковий торт з грибами
Такий варіант приготування закусочного торта особливо сподобається тим, хто не вважає калорій за святковим столом, а просто насолоджується смаком улюблених страв.
Інгредієнти: Для млинців:
кабачки - 2 шт.; борошно - 1 ст.; яйця - 1 шт.; сіль, перець. Для начинки:
гриби (печериці) - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Кабачки натираємо на дрібній тертці і змішуємо з борошном, яйцями і спеціями, добре збиваємо, при потребі підсипаємо борошно (в результаті консистенція тіста повинна бути як густа сметана). Млинці обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
Для начинки на окремій сковороді обсмажуємо дрібно нарізані гриби, цибулю і терту моркву. Засмажку змішуємо з майонезом і шинкованою зеленою цибулею. Формуємо торт, чергуючи шари начинки і кабачкового млинчиків. Готовий закусочний торт з кабачків прикрашаємо зеленню петрушки і тонкими шарами помідори.
Кабачковий торт з сиром
Кабачковий торт з сиром - дієтичне блюдо. Млинці для нього більш тонкі, а начинка не містить майонезу - відмінний варіант для тих, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти: Для млинців:
кабачки - 1 кг; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 2 шт.; кмин, петрушка (сушена) - 1 щіпка; сіль, перець. Для начинки:
сир сирний - 250 г; корнішони - 50 г; перець болгарський - 1 шт.; маслини - 20 р. Приготування Чистимо Кабачки від шкірки, нарізаємо великими кубиками і пропускаємо через м'ясорубку або пюрируем блендером.
Отриманий фарш віджимаємо від зайвої рідини і змішуємо з яйцями і борошном, додаємо спеції і ділимо на 3 частини. Кожна частина - це один млинець, який обсмажується на рослинному маслі до золотистого кольору.
Готуємо начинку. В окремому посуді змішуємо сирний сир, подрібнені корнішони, перець і маслини. За смаком можна заправити начинку оливковою олією і соком 1/2 лимона.
Знову формуємо наш торт з кабачків, чергуючи начинку і млинці, прикрашаємо все листочками свіжої петрушки та нарізаним болгарським перцем. Приємного апетиту!