Вернуться назад Распечатать

Кабачковий торт

Кабачковий торт
Торт з кабачків вже давно став традиційним доповненням святкового столу: смачний, ситний і нескладний у приготуванні, він підкорив серця багатьох любителів смачної і здорової їжі. Давайте і ми розглянемо кілька рецептів, щоб розібратися, як приготувати смачний торт з кабачків.

Кабачковий торт з грибами


Такий варіант приготування закусочного торта особливо сподобається тим, хто не вважає калорій за святковим столом, а просто насолоджується смаком улюблених страв.
Інгредієнти:
Для млинців:

  • кабачки - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Для начинки:

  • гриби (печериці) - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кабачки натираємо на дрібній тертці і змішуємо з борошном, яйцями і спеціями, добре збиваємо, при потребі підсипаємо борошно (в результаті консистенція тіста повинна бути як густа сметана). Млинці обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
    Для начинки на окремій сковороді обсмажуємо дрібно нарізані гриби, цибулю і терту моркву. Засмажку змішуємо з майонезом і шинкованою зеленою цибулею. Формуємо торт, чергуючи шари начинки і кабачкового млинчиків. Готовий закусочний торт з кабачків прикрашаємо зеленню петрушки і тонкими шарами помідори.

    Кабачковий торт з сиром


    Кабачковий торт з сиром - дієтичне блюдо. Млинці для нього більш тонкі, а начинка не містить майонезу - відмінний варіант для тих, хто стежить за фігурою.
    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • кабачки - 1 кг;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • кмин, петрушка (сушена) - 1 щіпка;

  • сіль, перець.


  • Для начинки:

  • сир сирний - 250 г;

  • корнішони - 50 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • маслини - 20 р.


  • Приготування
    Чистимо Кабачки від шкірки, нарізаємо великими кубиками і пропускаємо через м'ясорубку або пюрируем блендером.
    Кабачковий торт
    Отриманий фарш віджимаємо від зайвої рідини і змішуємо з яйцями і борошном, додаємо спеції і ділимо на 3 частини. Кожна частина - це один млинець, який обсмажується на рослинному маслі до золотистого кольору.
    Готуємо начинку. В окремому посуді змішуємо сирний сир, подрібнені корнішони, перець і маслини. За смаком можна заправити начинку оливковою олією і соком 1/2 лимона.
    Знову формуємо наш торт з кабачків, чергуючи начинку і млинці, прикрашаємо все листочками свіжої петрушки та нарізаним болгарським перцем. Приємного апетиту!