Вернуться назад Распечатать

Смажені шампіньйони зі сметаною

Смажені шампіньйони зі сметаною
Незліченну кількість страв облагородила сметанна заливка, і одним з них є смажені гриби. Печериці можна приготувати зі сметанним соусом і подати у вигляді «Жюльєна», просто до будь-якого гарніру або навіть до званого вечері у вигляді знаменитого французького «Champignons a la Creme». Про те, як готувати печериці зі сметаною і піде мова в цій статті.

Смажені шампіньйони зі сметаною і сиром


Апетитна закуска буде готова протягом 15 хвилин, а за смаком мало чим відрізниш від ресторанного «Жюльєна» з кокотниць.
Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • яйце (жовток) - 1 шт.;

  • масло - для смаження;

  • сир твердий - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як смажити печериці зі сметаною, їх необхідно помити і, можливо, почистити, а після крупно нарізати. Цибулю подрібнити і обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Коли цибуля буде готовий можна додавати і печериці, але врахуйте, що сирі гриби віддають багато вологи і при цьому значно зменшуються в розмірі. Саме на етапі виділення зайвої вологи і додають сметану, солять і перчать, тушкують ще 10-15 хвилин, а потім знімають з вогню і обережно додають жовток. Жовток необхідний для того, щоб позбавитися від зайвої кислинки, яку часто дає сметана, але якщо вона вас не турбує, то цей етап можна опустити. Гаряче блюдо посипають сиром і залишають на сковороді до тих пір, поки він не розплавиться.

    Рецепт «Champignons a la Creme» - печериці зі сметаною


    Класичне французьке блюдо, завдяки якому і зародилася манера готувати печериці зі сметаною - це «Champignons a la Creme». Як приготувати шампіньйони зі сметаною перевіреним десятиліттями рецептом, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • сметана - 200 г;

  • вершки - 5 ст. ложок;

  • сухе біле вино - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;
  • Смажені шампіньйони зі сметаною

  • перець - 1/8 ч. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо нарізані печериці, сіль, перець і готуємо під щільно закритою кришкою близько 10 хвилин. Після, гриби прибираємо в окремий посуд, а сік, що залишився тримаємо на вогні без кришки ще 3 хвилини, додаємо сметану, вершки і повертаємо гриби назад в каструлю. Перед подачею в гриби додають сухе біле вино, а потім викладають на добре засмажену тост або їдять окремо.