Вернуться назад Распечатать

Печериці в духовці

Печериці в духовці
Печериці, приготовлені в духовці, дуже універсальний рецепт. Це і прекрасна закуска, і відмінне доповнення до рису, гречки, картоплі. Вони виходять дуже смачними, а готуються швидко і просто! Переконайтеся в цьому самі! Сьогодні ми поговоримо про те, як оригінально приготувати шампіньйони в духовці.

Печериці, запечені в духовці цілком


Інгредієнти:

  • печериці - 1 кг;

  • майонез - 200 мл;

  • томатна паста - 50 мл;

  • сіль перець, паприка - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування печериць в духовці, беремо майонез змішуємо його з томатною пастою. Потім додаємо по сіль, перець, мелену паприку за смаком, трохи оливкової олії і гарненько перемішуємо.
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°C, печериці викладаємо у форму, заливаємо приготовленим соусом і ставимо в духовку на 20 хвилин.

    Печериці у сметані в духовці


    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • сметана - 200 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • рослинне і вершкове масло.


  • Приготування
    Беремо печериці і нарізаємо їх скибочками. Складаємо в керамічні горщики і ставимо на слабкий вогонь. Потім додаємо трохи вершкового масла, борошна, сметани і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Все перемішуємо, солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Далі кладемо натерту на дрібній тертці сир і на 15 хвилин ставимо горщики в добре розігріту духовку. Запікаємо гриби до утворення рум'яної апетитною скоринки.

    Печериці в духовці, фаршировані шинкою


    М'ясний смак шинки надає цьому блюду велику апетитність, і його можна подавати на стіл з будь-якого приводу.
    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • кетчуп -1 ст. ложка;

  • майонез - 100 мл;

  • шинка - 100 г;

  • оливки без кісточок - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печериці ретельно очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк, даємо охолонути і відокремлюємо ніжки від шляпок. Ніжки дрібно рубаємо і надалі використовуємо для начинки.
    Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і дрібно кришимо. Перець миємо, витираємо насухо рушником і нарізаємо дрібними кубиками, такими ж за розміром кубиками нарізаємо шинку. Сир тремо на крупній тертці.
    Яйця, ніжки печериць, шинку, солодкий перець, сир і нарізаний кріп змішуємо, заправляємо майонезом і кетчупом. Всі злегка солимо і трохи перчимо.
    Фаршируємо приготовленої начинкою капелюшки печериць з гіркою, на вершину якої кладемо оливку. Викладаємо гриби в змащену маслом форму і випікаємо 15 хвилин в духовці.

    Шашлик з печериць в духовці


    Інгредієнти:

  • печериці - 500;

  • кабачок - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком.
  • Печериці в духовці


    Приготування
    Гриби добре промиваємо під проточною водою і висушуємо рушником. Ріжемо Кабачок кружечками і складаємо разом з печерицями в каструльку. Додаємо натерту на середній тертці цибулину, видавлюємо зубчик часнику через прес. Потім змішуємо сметану, рослинне масло і томатну пасту, солимо, перчимо. Заливаємо отриманим соусом наші овочі, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 2 години. Потім нанизуємо печериці і кабачки на шампури або шпажки. Смажимо на решітці гриль в духовці при середній температурі до повної готовності.
    До шашличкам з печериць, приготованих на грилі в духовці, можна подати сметанний соус з часником і зеленню.