Печериці, приготовлені в духовці, дуже універсальний рецепт. Це і прекрасна закуска, і відмінне доповнення до рису, гречки, картоплі. Вони виходять дуже смачними, а готуються швидко і просто! Переконайтеся в цьому самі! Сьогодні ми поговоримо про те, як оригінально приготувати шампіньйони в духовці.
Печериці, запечені в духовці цілком
Інгредієнти: печериці - 1 кг; майонез - 200 мл; томатна паста - 50 мл; сіль перець, паприка - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування печериць в духовці, беремо майонез змішуємо його з томатною пастою. Потім додаємо по сіль, перець, мелену паприку за смаком, трохи оливкової олії і гарненько перемішуємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°C, печериці викладаємо у форму, заливаємо приготовленим соусом і ставимо в духовку на 20 хвилин.
Печериці у сметані в духовці
Інгредієнти: печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; сир - 100 г; сметана - 200 мл; сіль, перець - за смаком; борошно - 1 ст. ложка; рослинне і вершкове масло. Приготування Беремо печериці і нарізаємо їх скибочками. Складаємо в керамічні горщики і ставимо на слабкий вогонь. Потім додаємо трохи вершкового масла, борошна, сметани і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Все перемішуємо, солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Далі кладемо натерту на дрібній тертці сир і на 15 хвилин ставимо горщики в добре розігріту духовку. Запікаємо гриби до утворення рум'яної апетитною скоринки.
Печериці в духовці, фаршировані шинкою
М'ясний смак шинки надає цьому блюду велику апетитність, і його можна подавати на стіл з будь-якого приводу.
Інгредієнти: печериці - 500 г; солодкий перець - 1 шт.; сир твердих сортів - 200 г; кетчуп -1 ст. ложка; майонез - 100 мл; шинка - 100 г; оливки без кісточок - 100 г; яйце - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Печериці ретельно очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк, даємо охолонути і відокремлюємо ніжки від шляпок. Ніжки дрібно рубаємо і надалі використовуємо для начинки.
Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і дрібно кришимо. Перець миємо, витираємо насухо рушником і нарізаємо дрібними кубиками, такими ж за розміром кубиками нарізаємо шинку. Сир тремо на крупній тертці.
Яйця, ніжки печериць, шинку, солодкий перець, сир і нарізаний кріп змішуємо, заправляємо майонезом і кетчупом. Всі злегка солимо і трохи перчимо.
Фаршируємо приготовленої начинкою капелюшки печериць з гіркою, на вершину якої кладемо оливку. Викладаємо гриби в змащену маслом форму і випікаємо 15 хвилин в духовці.
Шашлик з печериць в духовці
Інгредієнти: печериці - 500; кабачок - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; томатна паста - 1 ч. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Гриби добре промиваємо під проточною водою і висушуємо рушником. Ріжемо Кабачок кружечками і складаємо разом з печерицями в каструльку. Додаємо натерту на середній тертці цибулину, видавлюємо зубчик часнику через прес. Потім змішуємо сметану, рослинне масло і томатну пасту, солимо, перчимо. Заливаємо отриманим соусом наші овочі, перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 2 години. Потім нанизуємо печериці і кабачки на шампури або шпажки. Смажимо на решітці гриль в духовці при середній температурі до повної готовності.
До шашличкам з печериць, приготованих на грилі в духовці, можна подати сметанний соус з часником і зеленню.