Фаршировані огірки - це чудова і незвичайна ідея не тільки для святкового застілля, але і для фуршетного столу. Готуються вони дуже легко, виходять чудово смачними і ніжними. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування фаршированих огірків.
Фаршировані свіжі огірки
Інгредієнти: свіжі огірки - 400 г; горбуша - 200 г; маринований оселедець - 50 г; яйце - 4 шт.; вершкове масло - на смак; вершки - 50 мл; оцет, хрін - за смаком. Приготування Рибне філе відварюємо, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо вершкове масло, вливаємо вершки і ретельно перемішуємо до однорідного стану. Мариновану оселедець звільняємо від шкіри і кісток, обробляємо на філе, дрібно рубаємо кубиками і змішати з подрібненими звареними круто яйцями. Потім з'єднуємо з приготовленої рибною масою і заправляємо за смаком оцтом. Свіжі огірки очищаємо від шкірки, розрізаємо впоперек на кілька частин, видаляємо насіння і наповнюємо приготовленої начинкою. При подачі на стіл посипаємо блюдо тертим хріном.
Фаршировані солоні огірки
Інгредієнти: солоний огірок - 4 шт.; судак - 200 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, для початку давайте з вами приготуємо начинку. Для цього судака відварюємо в злегка підсоленій воді, остуджуємо, очищаємо від кісток і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо в рибний фарш сіль, перець за смаком, вливаємо трохи олії і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо солоні огірки, розрізаємо уздовж, а потім навпіл, акуратно видаляємо насіння і наповнюємо рибною начинкою. Тепер складаємо половинки між собою, надавши їм вигляд цілого огірочка. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо дрібно порізаної свіжої зеленню.