У цій статті ми розповімо вам кілька варіантів, як смачно приготувати гриби зі сметаною. Виходять дуже смачні страви з простих і доступних продуктів, які до того ж готуються легко і швидко.
Гриби в сметані з сиром
Інгредієнти: печериці - 1 кг; сметана - 05 л; твердий сир - 300 р.; сіль, перець - за смаком. Приготування Печериці добре миємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім їх відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина. Тепер перекладаємо гриби в глибоку форму для запікання, додаємо сметану, сіль і перець за смаком і на повільному вогні тушкуємо близько півгодини. За цей час сметана повинна загуснути. При цьому гриби потрібно періодично помішувати. Потім на великій тертці натираємо сир і додаємо його до грибів у сметані (трохи залишаємо, щоб присипати зверху), перемішуємо. Посипаємо рештою сиром і відправляємо в духовку на 3-5 хвилин. Загалом, як тільки сирна скоринка стане рум'яною, страва готова.
Гриби в сметані в мультиварці
Інгредієнти: гриби - 400 р; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 200 г; сіль, перець; зелень петрушки і кропу. Приготування Гриби миємо, ріжемо шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву - соломкою. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо моркву і цибулю, включаємо режим «Випічка». Через 15 хвилин додаємо до овочів гриби, солимо за смаком. Тим часом сметану змішуємо з подрібненою зеленню, додаємо сіль і перець. Коли гриби добре підсмажаться, додаємо сметанний соус і тушкуємо ще хвилин 20. Перевірте, чи достатньо рідини, якщо її замало, можете додати в процесі приготування трохи води. Гриби зі сметаною в мультиварці готові. Подавати з макаронами, картопляним пюре або картопляними биточками . Приємного апетиту!
Білі гриби в сметані
Інгредієнти: білі гриби - 500 г; вершкове масло - 50 г; борошно - 1 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; сметана - 5 ст. ложок; сіль, зелень - за смаком. Приготування Спочатку перебираємо гриби, миємо й нарізаємо їх. Цибулю можна дрібно покришити, а можна нарізати півкільцями, потім обсмажуємо її на рослинній олії до рум'яності. Після цього висипаємо гриби і смажимо ще хвилин 10 тепер додаємо борошно, гарненько перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини. Додаємо сметану, сіль за смаком, доводимо до кипіння, і все - білі гриби, тушковані в сметані, готові. Перед подачею посипаємо їх подрібненою зеленню.
Гриби, запечені в сметані
Інгредієнти: печериці - 300 г; сметана - 200 г; сир - 100 г; борошно - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Печериці моєму, якщо гриби дрібні, то досить порізати їх на 2-4 частини. Якщо ж великі, то спочатку ріжемо навпіл, а потім ще пластинами. Перекладаємо гриби у форму для запікання, солимо і перемішуємо. Відправляємо в духовку з температурою 200 градусів на 10 хвилин. Поки гриби запікаються, натираємо сир. 2/3 сиру перемішуємо з борошном і сметаною, заливаємо цією сумішшю гриби. А зверху посипаємо рештою сиру. Відправляємо знову форму з грибами в духовку ще на 10 хвилин. Коли сир розплавиться і утворює золотисту скоринку, духовку вимикаємо. Гриби, запечені зі сметаною, подаємо до столу гарячими.
Білі гриби в сметані
Інгредієнти: капелюшки білих грибів - 250 г; цибуля - 1 шт.; сметана - 250 г; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Гриби очистити, обдаємо окропом. У глибоку сковороду (в якій будемо запікати) вливаємо сметану, викладаємо обсушені білі гриби, цибулю, нарізану кружечками, сіль і перець. Закриваємо сковороду кришкою і ставимо в духовку при температурі 220 градусів на 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо подрібненою зеленню. До таких грибів відмінно підійде картопля, зварена в мундирі», або картопляні деруни .