Вернуться назад Распечатать

Грибне рагу

Грибне рагу
У перекладі з французької язика слово «рагу» означає - «збудливий апетит». Давайте розглянемо з вами, як приготувати грибне рагу і здивувати всіх домочадців смачною і ситною вечерею.

Рецепт грибного рагу


Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • білі гриби - 300 г;

  • яловичина - 250 г;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування грибного рагу з овочами, м'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, видаляємо всі пленочки і кісточки, а потім нарізаємо його на невеликі шматочки. Тепер очищаємо овочі: цибулю шаткуємо крупною соломкою, а моркву і картоплю подрібнюємо скибочками. Далі, беремо глибокий сотейник, кладемо трохи вершкового масла, розтоплюємо його, викладаємо на дно м'ясо і обсмажуємо протягом 10 хвилин до появи рум'яної скоринки, постійно помішуючи. Як тільки яловичина придбає золотавий відтінок, додаємо до неї моркву і продовжуємо тушкувати без кришки ще хвилин 15 на середньому вогні. Далі кладемо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його разом з м'ясом, поки він не стане прозорим і м'яким. Тепер все солимо, приправляємо спеціями, вливаємо трохи лимонного соку за смаком і в самому кінці додаємо порізані пластинками білі гриби. Обсмажуємо гриби з м'ясом і цибулею на повільному вогні протягом 10 хвилин, періодично змішуючи. Потім доливаємо в сотейник приблизно 150 мл гарячої кип'яченої води, закриваємо кришкою, доводимо до кипіння і залишаємо на 30 хвилин тушкуватися, стежачи за тим, щоб рідина повністю не випарувалася, і овочі не підгоріли. Тепер кладемо до інших овочів картоплю і ретельно все перемішуємо.
    Грибне рагу
    Після того, як картопля злегка провариться, додаємо томатну пасту і тушкуємо рагу з грибів до повної готовності, приблизно 15-20 хвилин. По закінченню часу, акуратно знімаємо блюдо з плити і залишаємо хвилин на 10 настоятися при закритій кришці, а потім розкладаємо рагу з білих грибів по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!
    А насолоджуючись смаком грибних страв не забудьте скуштувати овочеве рагу з грибами і гриби в сметані .
    Приємного вам апетиту!