Чому все смачне шкідливо для здоров'я і талії? Хто з нас не задавався таким питанням, залізним зусиллям волі змусити себе проходити повз заклично-яскравою вітрини фаст-фуду. Втім, все не так погано. Настільки милі серцю і шлунку «шкідливості» можна приготувати вдома, але в більш здоровому варіанті, і сьогодні ми поговоримо про хрусткої картоплі фрі.
Картопля фрі в духовці - рецепт
Хоча масло в цьому рецепті все ж використовується, але його кількість зведено до мінімуму, і таку картопельку в першому наближенні можна назвати цілком дієтичним блюдом. Готується така картопля по аналогії з чіпсами в духовці .
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; трави прованські (сухі) - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо соломкою також як і для фритюру, солимо, приправляємо спеціями і додаємо масло, ретельно перемішуємо: кожен картопляний брусочок повинен покритися тонкою масляною плівкою (це зручно робити в рукаві для запікання).
Викладаємо підготовлену таким чином картоплю в один шар на застелений пергаментом деко. Запікаємо в розігрітій до 250 градусів духовці близько півгодини, до утворення рум'яної скоринки. В процесі кілька разів дістаємо деко і перемішуємо картоплю.
Заправивши великі скибочки картоплі маслом і спеціями можна модифікувати рецепт фрі, рецепт картоплі по-селянськи .
Картопля фрі в білку в духовці - рецепт
Спеціально для тих, хто звик фанатично рахувати калорії - ні краплі жиру! Запропонуйте таку картопельку своїм діткам, і вони забудуть, що таке Макдональдс.
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; білок яєчний - 2 шт.; паприка - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Вимитий, очищену картоплю нарізаємо брусочками товщиною близько сантиметра. Білки збиваємо з сіллю до м'яких піків, з'єднуємо їх з картоплею і гарненько перемішуємо, щоб рівномірно покрити кожен шматочок. Викладаємо картоплю на застелений пергаментом деко і посипаємо паприкою, яка додасть не тільки смак і аромат, але і красивий яскравий відтінок.
Можна використовувати і інші спеції - за смаком.
Відправляємо фрі запікатися в розігріту до 230 градусів духовку. Через кілька хвилин зменшуємо вогонь до 200 градусів. Всього півгодини - і рум'яна картопелька фрі буде готова. Не забуваємо кілька разів перевернути. Білок утримає вологу всередині, не дозволяючи пересушити картопляні брусочки.
Тут же подаємо їх до столу. З томатним соусом або зеленим салатом, в якості основного блюда або гарніру, але картопля фрі запечений в духовці треба їсти неодмінно гарячим і хрустким. Насолоджуйтесь!