Картопля в рукаві в духовці є, мабуть, самим простим способом приготування даного страви, причому такий рецепт може бути доповнений найрізноманітнішими продуктами, які завалялися в холодильнику, чекаючи своєї долі.
Картопля з грибами в рукаві, наприклад, може стати чудовим блюдом для всіх, хто небайдужий до овочів або вирішив відпочити від м'яса.
Інгредієнти: картопля - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 1 шт.; печериці - 7 шт.; помідор - 1 шт.; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Готується картопля, запечена в рукаві, гранично просто. Першим ділом гарненько вимийте всі інгредієнти і протріть їх сухою серветкою або рушником. Потім очистіть картопля від шкірки, якщо він молодий, шкірку можна зняти за допомогою серветки. Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру і відкладіть в сторону.
Слідом за картоплею наріжте шампіньйони і цибулю. Цибулю можна різати півкільцями, гриби - великими скибочками.
Змішайте нарізані овочі і натріть до них помідор на крупній тертці. Додайте до отриманої маси спеції, сіль і перець і ретельно все перемішайте, після чого полийте інгредієнти рослинним маслом.
Викладіть картоплю з грибами в рукав для запікання і щільно його замотайте. Надішліть рукав на деко, а деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте страву протягом 50-60 хвилин. Готову страву приправте натертим часником і подавайте в гарячому вигляді.
Таким чином, в рукаві можна запекти і популярний нині картопля-гармошку .
Якщо одних грибів вам не достатньо і хочеться більше аромату і смаку, картопля з овочами в рукаві стане відмінною альтернативою описаним рецептом.
Інгредієнти: картопля - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 1 шт.; морква - 2 шт.; перець - 1 шт.; шампіньйони - 5 шт; помідор - 2 шт.; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування За цим рецептом виходить дуже смачна картопля в рукаві, яку з радістю їдять не тільки дорослі, але і діти.
Насамперед необхідно вимити і насухо витерти всі інгредієнти. Далі слід нарізати овочі, в тому числі і помідори, на великі шматочки і перемішати їх в одній глибокої посуді разом зі спеціями, сіллю і перцем.
Отриману масу слід викласти в рукав, додати кілька ложок рослинного масла, щільно закрити і перемішати інгредієнти ще раз. Випікати картоплю з овочами в рукаві необхідно близько 60 хвилин при 180-200 градусах. Готову картоплю подаємо зі сметанним соусом .