Багато людей відносяться до цвітній капусті з певною зневагою, навіть не здогадуючись, що це дуже смачний і корисний продукт. У ній міститься багато мікроелементів і вітамінів і з неї можна приготувати багато приголомшливих страв і одним з них є кольорова капуста в клярі, так що сьогодні ми з вами готуємо саме цю страву.
Рецепт цвітної капусти в паніровці
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; цвітна капуста - 500 г; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; молоко - 3 ст. ложки; панірувальні сухарі - для панірування; рослинне масло - для смаження. Приготування Поділяємо цвітну капусту на суцвіття і бланшируем в киплячій підсоленій воді близько 3 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. У молоці розводимо борошно, додаємо яйця, сіль і перець за смаком, збиваємо все за допомогою вилки до однорідного стану. У такий кляр можна додати трохи трав і сиру, а далі готувати цвітну капусту з сиром за нижеописанной технології.
Кожне суцвіття капусти опускаємо в кляр і обвалюють у панірувальних сухарях. Смажимо на сковороді з усіх боків до утворення золотистої рум'яної скоринки. Подаємо цвітну капусту в паніровці у вигляді гарнір або як самостійне блюдо.
Цвітна капуста в пивному клярі
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; пиво світле - 1 склянка; яйце - 1 шт.; борошно - 05 склянки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Як приготувати цвітну капусту в пивному клярі? Капусту промиваємо, обсушуємо і розбираємо на суцвіття. Далі відварюємо її в підсоленій воді до м'якого стану, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. Тим часом готуємо кляр: пиво змішуємо з яйцем, сіллю і чорним перцем до однорідності. Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, що нагадує по консистенції сметани. Кожне суцвіття капусти занурюємо в пивний кляр і смажимо на розігрітій рослинній олії з усіх боків до рум'яності.
Смажена цвітна капуста в клярі
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; борошно - 2 ст. ложки; яйце - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Цвітну капусту гарненько промиваємо, поділяємо на невеликі суцвіття і відварюємо її в киплячій підсоленій воді до м'якого стану. Потім відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати, щоб стекла вода. Збиваємо яйця з борошном, солимо, трохи перчимо. Викладаємо шматочки капусти на розпечену сковороду, попередньо вмочивши їх у приготовлений раніше кляр. Приготування кольорової капусти в клярі займе 5-7 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
Приємного вам апетиту!