Ось що абсолютно неможливо зробити, так це зіпсувати картоплю м'ясом. В будь-якому вигляді: вареному, смаженому, печеному, картопля прекрасно поєднується з будь-якими м'ясними продуктами. Важко швидше придумати якийсь небачений раніше рецепт. Здавалося б, що може бути простіше: картопля бекон, однак рецепт «Картопля в беконі» вже змушує замислитися. Як це можливо, чому картопля в беконі, а не навпаки? А дуже просто! Пояснюємо.
картопля відварюйте «в мундирі» - менша ймовірність, що бульба розвалиться в руках; якщо ви бажаєте запікати сиру картоплю, то час приготування збільшується до години; якщо ви поспішаєте, то запікайте заздалегідь відварену картоплю. картопля з беконом готують і в мультиварці, але багато людей віддають перевагу саме духовку. Картопля запечена в беконі
Інгредієнти: картопля - 15 кг; бекон - 300 г; масло вершкове - 60 г; зелень петрушки; сіль, перець - за смаком. Приготування Спочатку картоплю відварюємо, але так, щоб він не розвалювався, не переварюйте бульби. Нарізаємо бекон на довгі вузькі смужки, і кожну картоплину «одягаємо»: одягаємо в такий поясок з бекону, щоб не спадав, приколіть вільний краєчок зубочисткою.
А тепер відправляємо «наряжение» картофелинки на 15 хвилин у духовку. Дуже зручно це робити в невеликому деко для випікання. Зараз їх велика різноманітність продається. На дно, звичайно, не забудьте масло вершкове. А вже перед їжею прикрашаємо зеленню. Картопля, запечена в беконі, вбирає в себе витоплений жир, і поглинає аромат бекону. Дуже важко відірватися і не переїсти.
Картопля фарширований в беконі
Це, так би язикати, покращений, більш святкова варіація картоплі, запеченої в беконі. Не зіпсує навіть святковий стіл. Рецепт повністю повторюється, і додається фарш для начинки картопляних бульб.
Інгредієнти: картопля - 15 кг; бекон - 300 г; масло вершкове - 60 г; зелень петрушки; сіль, перець - за смаком. Для фаршу
сир твердих сортів - 200 г; яйце варене - 2 шт; часник - 1 зубчик; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Пам'ятаєте, як виглядають чашечки авокадо без кісточки? Ось такі човна нам треба приготувати з варених картоплин. В отриману виїмку кладемо начинку з натертого на дрібній тертці сиру, змішаного з дрібно рубаним яйцем, часником і майонезом. Потім, як у верхньому рецепті, надягаємо поясок, заколюємо і відправляємо фарширований картопля випікатися в духовку, хвилин на 20.
Чим хороший цей рецепт, так це тим, що фарші можна придумувати різні. Дуже смачно виходить це блюдо з фаршами зі смажених із цибулею грибів, з м'яким сирним сиром і часником, з фаршем з смажених із зеленню баклажанів, з вимоченої бринзи з зеленню Загалом, чим багатший у вас фантазія, тим різноманітніше блюдо.
Картопля з беконом у фользі
Інгредієнти: картопля варена - 5 шт.; бекон (тонкі скибочки) - 20 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, суміш перців - за смаком; зелень петрушки. Приготування Зробіть чотири поперечних розрізу на кожній картоплині, прорізаючи приблизно третина бульби в глибину. У кожен проріз покладіть по скибочці бекону, буквально злегка змастивши скибочку кашкою з натертого зубчики часнику. Поперчіть сумішшю мелених перців, підсолити, якщо потрібно, і загорніть у фольгу кожну картоплину - «їжачка». Тепер не страшно картоплю прямо на решітку в розігріту духовку покласти. Випікаємо хвилин 15. Фольгу, акуратно відгинаємо, так щоб кожна картоплина опинилася в чашечці з фольги, так і на стіл подаємо картопля у фользі , або подаємо окремо. Їмо із зеленню і соусом.