Для тих, хто не їсть м'ясо, але хоче зробити свій раціон смачним і різноманітним, ми пропонуємо рецепт шніцеля з капусти. Страва готується дуже швидко і відмінно підійде для сніданку, а воно сподобається навіть тим, хто любить м'ясо.
Шніцель з капусти - рецепт
Інгредієнти: капуста - 2 кг; панірувальні сухарі - 120 г; рослинне масло - 90 мл; яйця - 2 шт.; помідори - 3 шт.; борошно - 30 г; вода - 2 ст. ложки; зелень - за смаком; сметана - за смаком. Приготування Зніміть з капусти мляві листя, видаліть качан і відваріть головку в підсоленій воді до напівготовності. Перекладіть її в друшляк, дайте воді стекти і трохи остудіть.
Змішайте яйця з водою. Капусту розберіть на листя, відбийте живці кухонним молотком, з'єднайте кілька листків і сформуйте з них овальні вироби. Кожне обваляйте в борошні, потім занурте в суміш води з яйцем, а після цього запаніруйте в сухарях.
Розігрійте олію на сковороді і смажте шніцелі з двох боків до утворення золотистої скоринки. Подавати їх можете в теплому або охолодженому вигляді зі сметаною і рубаною зеленню.
Шніцель з молодої капусти
Якщо на вулиці літо і вам доступні молоді овочі, ми розповімо, як приготувати шніцель з молодої капусти.
Інгредієнти: молода капуста - 1 кг; яйце - 2 шт.; сухарі панірувальні - 70 г; борошно - 1/2 ст.; сіль - за смаком; олія для смаження. Приготування Капусту очистити, вирізати качан і зваріть до готовності в підсоленій воді. Після цього викладіть її в сито, дати стекти рідини і розберіть на листя.Тверді стебла відбийте, або просто зріжте. Кожен лист складіть у формі конверта, обваляйте в борошні, потім занурте у збите яйце, а потім в панірувальні сухарі.
Смажте з двох боків до утворення хрусткої скоринки і подавайте до столу зі сметаною або сметанним соусом.
Шніцель з капусти з сиром
Інгредієнти: листя капусти - 7 шт.; твердий сир - 200 г; сметана - 200 г; борошно - 3 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; спеції - за смаком; борошно сухарі для панірування. Приготування Відокремте листя від головки і варіть в підсоленій воді 7-10 хвилин, якщо капуста молода менше. Стежте, щоб вони не зварилися, а просто стали м'якими і добре згиналися.
Ущільнення, що знаходяться у кочережки зріжте. Сир наріжте прямокутними шматками. Сметану з'єднайте з сіллю, спеціями і борошном. У кожен лист загорніть шматочок сиру, як в конвертик, обваляйте його в борошні, потім в сметанною клярі, а потім в сухарях. смажте на олії з обох боків до золотистого кольору.
Урізноманітнити дієтичний, або вегетаріанський стіл можна також рецептами цвітної капусти в клярі , або капустяної запіканки . Приємного апетиту!