Вернуться назад Распечатать

Запіканка з баклажанів

Запіканка з баклажанів
Запіканка з баклажанів - апетитне і універсальна страва, що прийдеться до смаку абсолютно всім. Ситне і низькокалорійне частування нагодує вечерею дружну компанію або велику сім'ю і підійде до будь-якого застілля.

Запіканка з баклажанів з помідорами



Інгредієнти:


  • баклажан - 300 г;

  • помідор - 250 г;

  • картопля - 400 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • мускатний горіх - 5 г;

  • коріандр - 5 г;

  • сіль, перець за смаком.



  • Приготування

    Запіканка з баклажанів і картоплі з помідорами готується швидко, хвилин за 40. Гарненько промийте всі овочі під проточною водою, видаліть плодоніжки у баклажанів та помідорів.

    Якщо ви не любите, коли в страві попадається шкурка від томатів, зробіть на них неглибокі надрізи хрест-навхрест, і занурте їх на одну-дві хвилини в киплячу воду. Потрібно, щоб помідор не почав готуватися, але нагрівся. Дістаньте помідори і остудіть. Тепер шкурка сходить без проблем.

    Наріжте баклажани кільцями товщиною 05 см і обсмажте їх на рослинному маслі. Помідори також наріжте кільцями. Картопля очистіть і відваріть цілком до напівготовності, щоб він був м'яким, але не розвалювався при натисканні, і наріжте його кільцями в 1 сантиметр завтовшки. В окремій ємності збийте три яйця з молоком. Рівномірно введіть всі спеції в яєчну суміш.

    Тепер візьміть форму для запікання або жароміцну сковороду з високими бортами і змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Першим шаром викладіть картоплю, потім помідори, а баклажани в самому кінці. Залийте запіканку молочною сумішшю і відправте в духовку випікатися при температурі 200 градусів приблизно на 20-25 хвилин, поки яєчна суміш не загусне.

    Тепер, коли вам відомий рецепт запіканки з баклажанів, ви зможете балувати себе і свою сім'ю цим надзвичайно смачним, але простим частуванням.

    Запіканка з баклажанів з м'ясом



    Інгредієнти:


  • баклажан - 300 г;

  • помідор - 250 г;

  • картопля - 400 г;

  • фарш змішаний - 400 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • мускатний горіх - 5 г;

  • коріандр - 5 г;

  • Запіканка з баклажанів
  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    Приготування м'ясної версії баклажанної запіканки не багатьом відрізняється від вегетаріанської. Повторіть всі дії, описані раніше. Обсмажте суміш зі свинячого і яловичого фаршу на рослинному маслі. При складанні запіканки, додайте ще один м'ясний шар між картоплею і помідорами. Запікайте м'ясну запіканку при 200 градусах протягом 30 хвилин.
    Спробуйте експериментувати з начинками, наприклад, готувати запіканку з баклажанів з грибами , з шинкою, з часником і з капустою . Головне, пам'ятайте, що баклажанну запіканку важко чимось зіпсувати. Приємного апетиту!