Запіканка з баклажанів - апетитне і універсальна страва, що прийдеться до смаку абсолютно всім. Ситне і низькокалорійне частування нагодує вечерею дружну компанію або велику сім'ю і підійде до будь-якого застілля.
Запіканка з баклажанів з помідорами
Інгредієнти: баклажан - 300 г; помідор - 250 г; картопля - 400 г; яйце - 3 шт.; молоко - 100 мл; мускатний горіх - 5 г; коріандр - 5 г; сіль, перець за смаком. Приготування Запіканка з баклажанів і картоплі з помідорами готується швидко, хвилин за 40. Гарненько промийте всі овочі під проточною водою, видаліть плодоніжки у баклажанів та помідорів.
Якщо ви не любите, коли в страві попадається шкурка від томатів, зробіть на них неглибокі надрізи хрест-навхрест, і занурте їх на одну-дві хвилини в киплячу воду. Потрібно, щоб помідор не почав готуватися, але нагрівся. Дістаньте помідори і остудіть. Тепер шкурка сходить без проблем.
Наріжте баклажани кільцями товщиною 05 см і обсмажте їх на рослинному маслі. Помідори також наріжте кільцями. Картопля очистіть і відваріть цілком до напівготовності, щоб він був м'яким, але не розвалювався при натисканні, і наріжте його кільцями в 1 сантиметр завтовшки. В окремій ємності збийте три яйця з молоком. Рівномірно введіть всі спеції в яєчну суміш.
Тепер візьміть форму для запікання або жароміцну сковороду з високими бортами і змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Першим шаром викладіть картоплю, потім помідори, а баклажани в самому кінці. Залийте запіканку молочною сумішшю і відправте в духовку випікатися при температурі 200 градусів приблизно на 20-25 хвилин, поки яєчна суміш не загусне.
Тепер, коли вам відомий рецепт запіканки з баклажанів, ви зможете балувати себе і свою сім'ю цим надзвичайно смачним, але простим частуванням.
Запіканка з баклажанів з м'ясом
Інгредієнти: баклажан - 300 г; помідор - 250 г; картопля - 400 г; фарш змішаний - 400 г; яйце - 3 шт.; молоко - 100 мл; мускатний горіх - 5 г; коріандр - 5 г; сіль, перець за смаком. Приготування Приготування м'ясної версії баклажанної запіканки не багатьом відрізняється від вегетаріанської. Повторіть всі дії, описані раніше. Обсмажте суміш зі свинячого і яловичого фаршу на рослинному маслі. При складанні запіканки, додайте ще один м'ясний шар між картоплею і помідорами. Запікайте м'ясну запіканку при 200 градусах протягом 30 хвилин.
Спробуйте експериментувати з начинками, наприклад, готувати запіканку з баклажанів з грибами , з шинкою, з часником і з капустою . Головне, пам'ятайте, що баклажанну запіканку важко чимось зіпсувати. Приємного апетиту!