Вернуться назад Распечатать

Вегетаріанські голубці

Вегетаріанські голубці
«Голубці без м'яса не мають права носити горде ім'я одного з кращих страв традиційної української кухні», - так думають багато, і вони помиляються! Наші вегетаріанські голубці здатні задовольнити смакові пристрасті навіть найзатятіших м'ясоїдів. Та й на пісний стіл внесуть різноманітність.

Вегетаріанські ліниві голубці - рецепт


Інгредієнти:

  • капуста - 500 г;

  • рис - 1 /4 ст.;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Капусту дрібно шаткуємо і злегка обсмажуємо до м'якості. Окремо смажимо нарізану кубиками цибулю і натерту моркву. Відварюємо в підсоленій воді рис до напівготовності, зливаємо зайву воду і з'єднуємо його з овочами. Вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Добре вимішуємо фарш і формуємо ледачі голубчики у вигляді котлет. Укладаємо їх у чавунець, заливаємо розведеною водою томатною пастою так, щоб повністю покрило, і варимо близько півгодини до готовності.

    Вегетаріанські голубці з грибами - рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан;

  • сметана - 500 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • картопля - 1 кг;

  • гриби (свіжі) - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • зелень - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Вирізаємо у капусти качан, занурюємо качан повністю в киплячу воду і відокремлюємо листочки по мірі їх готовності. Картоплю чистимо, натираємо на крупній тертці і віджимаємо сік, що виділився. Нарізану кубиками цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору, туди ж відправляємо накрошенние пластинками гриби.
    Вегетаріанські голубці
    Коли гриби приготуються, 3/4 суміші викладаємо до картоплі, а в сковороду додаємо ложку борошна. Злегка обсмажуємо, після наливаємо півлітра води. Солимо, перчимо і даємо закипіти. Це буде заливка для вегетаріанських голубців.
    Начинку - картоплю з грибами, також солимо, перчимо і загортаємо у капустяні листи. Викладаємо пісні голубці з грибами і картоплею у форму для запікання, присипаємо зверху подрібненим часником і покриваємо до країв заливкою. Якщо готуємо не в піст, то голубці можна заливати сметаною. Відправляємо на годину в духовку, розігріту до 180 градусів.