Котлети - досить буденне і ординарне блюдо. І деколи хочеться його якось урізноманітнити. Пропонуємо вам приготувати смачні котлети з сиром. Вони виходять надзвичайно ніжними, ароматними і просто тануть у роті.
Рецепт котлет з сиром
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 05 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; м'ясний фарш - 300 г; яйце - 2 шт.; крихти хлібні - 5 ст. ложок; борошно - 50 р; сир - 100 г; масло рослинне - 50 мл сіль, перець - за смаком; Приготування Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати котлети з сиром. Беремо цибулю, очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і пасеруємо його на рослинному маслі до м'якості протягом 5 хвилин. М'ясний фарш перекладаємо в глибоку миску, гарненько вимішуємо його руками, щоб він став більш гладким. Потім додаємо до фаршу остиглий цибулю, розбиваємо одне куряче яйце і висипаємо трохи хлібних крихт. Отриману суміш приблизно поділяємо на 10 однакових частин, кожну злегка приплющиваем і в центр кладемо шматочок сиру. Тепер формуємо з фаршу котлетку так, щоб сир був усередині. Далі кожну котлету обсипаємо борошном, змащуємо збитим яйцем і паніруємо в крихтах. У сковороду наливаємо олію, викладаємо акуратно сирі котлетки і обсмажуємо їх на повільному вогні спочатку з однієї сторони, а потім - з іншого, до появи рум'яної золотисто - коричневої скоринки. Подаємо котлети з сиром гарячими з тушкованими овочами, відварною картоплею або рисом.
Котлети з плавленим сиром всередині
Інгредієнти: Для фаршу:
сіль, чорний перець - за смаком; стейк свинини - 300 г; плавлений сирок - 100 г; зелень кропу. Для панірування:
борошно - 3 ч. ложки; панірувальні сухарі. Для льезона: молоко - 50 мл; яйце - 1 шт. Приготування Стейк свинини тонко розрізаємо на пласти, акуратно відбиваємо кожен, додаємо сіль і перчимо за смаком. Потім кладемо на середину відбивних шматочок плавленого охолодженого сиру, дрібно нарізаний кріп і формуємо руками котлети. Тепер готуємо льєзон - рідка суміш яєць з молоком або збитими вершками. Саме з його допомогою здійснюється зв'язка харчових продуктів, що сприяє кращому прилипанню панірування, а також поліпшенню смаку страви. Отже, для приготування льезона, в посуд з товстим дном розбиваємо сире куряче яйце, злегка збиваємо його віночком, поступово вливаємо кип'ячене тепле молоко і ставимо на повільний вогонь. Проварюємо масу до загусання, після чого акуратно проціджуємо через марлю. Котлети по черговості обвалюємо - спочатку в борошні, потім мачає в льєзоні, потім у панірувальних сухарях, знову у льєзоні і знову в панірувальних сухарях. Викладаємо їх на розпечену сковороду і смажимо котлети з сиром і зеленню у великій кількості рослинного масла, перевертаючи їх по мірі обсмажування.
Котлети в духовці з сиром
Інгредієнти: яловичина - 300 г; свинина - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; масло вершкове - 70 г; яйце - 1 шт.; сир - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Яловичину і свинину перекручуємо через м'ясорубку, додаємо в отриманий фарш подрібнений цибулю, часник, вбиваємо яйце, кладемо сіль, перець за смаком і добре все перемішуємо до однорідної густого стану.
Вершкове масло і сир нарізаємо однаковими невеликими кубиками. Тепер беремо частину фаршу і формуем з нього котлету. Робимо в ній невелике заглиблення, в яке спочатку кладемо вершкове масло, а потім шматочок сиру. Потім ретельно заліплюємо котлетки, щоб сир опинився всередині, і викладаємо їх на змащене маслом деко. Ставимо все в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо приблизно 35 хвилин до повної готовності.