Вернуться назад Распечатать

Картопляні галушки

Картопляні галушки
Картопля - королева столу, так як з неї можна приготувати багато різних страв, і одне з них - картопляні галушки. Найвдаліші рецепти картопляних галушок ми і пропонуємо вашій увазі.

Картопляні галушки з м'ясом


Інгредієнти:
Для галушок:

  • картопля середній - 6 шт.;

  • сметана - 05 склянки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для фаршу:

  • яловичина - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю очистіть і натріть. Відіжміть її, всипте борошно, сіль і перемішайте. Яловичину пропустіть через м'ясорубку, після чого обсмажте з подрібненою цибулею. Додайте до неї і порізане варене яйце, сіль і перець.
    З отриманої картопляної маси сформуйте галушки, наповніть їх фаршем і готуйте в пароварці приблизно 30-35 хвилин. Готові картопляні галушки з фаршем трохи обсмажте або запечіть в духовці.

    Суп з картопляними галушками


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 л;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля відварна - 1 шт.;

  • корінь селери - 200 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець, зелень - за смаком;

  • борошно - скільки піде.


  • Приготування
    Рецепт супу з картопляними галушками досить простий і не вимагає великих трудовитрат.
    Картопляні галушки
    Для початку зніміть з помідорів шкірку, видаліть напіврідку м'якоть і насіння, а частину м'якоті, яка прилягала до шкірці, наріжте невеликими шматочками. Селера і моркву поріжте кубиками. Остиглий картоплю пропустіть через прес, додати сіль, перець і борошно і замісіть м'яке тісто. Розділіть його на 2-3 частини, розкачайте кожну в ковбаску, товщиною приблизно з великий палець і наріжте невеликими шматочками.
    Кожен шматочок злегка розплющить, в бульйон киньте морква, селера і галушки, а коли останні спливуть відправте в суп подрібнений часник і помідори. Проваріть ще пару хвилин, зніміть з вогню і посипати зеленню.