Картопля - королева столу, так як з неї можна приготувати багато різних страв, і одне з них - картопляні галушки. Найвдаліші рецепти картопляних галушок ми і пропонуємо вашій увазі.
Картопляні галушки з м'ясом
Інгредієнти: Для галушок:
картопля середній - 6 шт.; сметана - 05 склянки; борошно - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Для фаршу:
яловичина - 200 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль і перець - за смаком. Приготування Картоплю очистіть і натріть. Відіжміть її, всипте борошно, сіль і перемішайте. Яловичину пропустіть через м'ясорубку, після чого обсмажте з подрібненою цибулею. Додайте до неї і порізане варене яйце, сіль і перець.
З отриманої картопляної маси сформуйте галушки, наповніть їх фаршем і готуйте в пароварці приблизно 30-35 хвилин. Готові картопляні галушки з фаршем трохи обсмажте або запечіть в духовці.
Суп з картопляними галушками
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; морква - 1 шт.; картопля відварна - 1 шт.; корінь селери - 200 г; помідор - 2 шт.; часник - 3 зубчики; сіль, перець, зелень - за смаком; борошно - скільки піде. Приготування Рецепт супу з картопляними галушками досить простий і не вимагає великих трудовитрат.
Для початку зніміть з помідорів шкірку, видаліть напіврідку м'якоть і насіння, а частину м'якоті, яка прилягала до шкірці, наріжте невеликими шматочками. Селера і моркву поріжте кубиками. Остиглий картоплю пропустіть через прес, додати сіль, перець і борошно і замісіть м'яке тісто. Розділіть його на 2-3 частини, розкачайте кожну в ковбаску, товщиною приблизно з великий палець і наріжте невеликими шматочками.
Кожен шматочок злегка розплющить, в бульйон киньте морква, селера і галушки, а коли останні спливуть відправте в суп подрібнений часник і помідори. Проваріть ще пару хвилин, зніміть з вогню і посипати зеленню.