Разом з восени настала пора збирання золотистих і ароматних плодів гарбуза, які можуть послужити основою для багатьох приголомшливих страв. Цю статтю ми вирішили присвятити тому, як готувати гарбуз у духовці.
Фарширована гарбуз, запечена в духовці
Поєднання сиру і гарбуза вважається одним із класичних в сучасній кулінарії. Слідуючи безсмертної класики, давайте приготуємо гарбуз, фаршировану кількома видами сирів.
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт. (приблизно 15 кг); хліб (м'якоть) - 120 г; сир «Чеддер», «Эрменталь», «Грюйер» - всього 150 г; часник - 2 зубчики; бекон - 4 смужки; зелена цибуля - за смаком; вершки - 1/3 ст.; мускатний горіх, сіль, перець - за смаком. Приготування Перед початком приготування: розігрійте духовку до 200 градусів, а форму для випікання гарбуза змастіть маслом, або покрийте пергаментом.
Озброївшись тонким ножем, і з особливою обережністю, зрізаємо з гарбуза «капелюшок» і очищаємо порожнину від насіння. Натираємо плід зсередини сумішшю солі і перцю.
Хлібний м'якуш нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі разом з часником і подрібненими смужками бекону. Сир нарізаємо кубиками і змішати з обсмаженою хлібом і нарізаною зеленою цибулею, приправляємо начинку при потребі.
Сирно-хлібну суміш поміщаємо в очищену гарбуз і заливаємо вершками. Вершків повинно вистачити на те, щоб покрити начинку, але не зробити її повністю мокрою. Тепер гарбуз можна накривати «капелюшком» і ставити назад в духовку на 2 години, періодично перевіряючи готовність. За 20 хвилин до закінчення приготування з гарбуза знімаємо «капелюшок», щоб випарувати надлишки вологи.
Гарбуз, запечена в духовці шматочками
Тим, хто віддає перевагу більш швидкі і прості методи приготування гарбуза, рекомендуємо випробувати рецепт ароматної гарбуза в духовці, запеченої шматочками.
Інгредієнти: гарбуз (невелика) - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль - за смаком; гвоздика, кориця, мускатний горіх (мелені) - щіпка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Гарбуз очищаємо від насіння і нарізаємо скибочками завтовшки 2-25 див Викладаємо гарбузове скибочки на деко, застелений пергаментним папером, і поливаємо оливковою олією.
В окремому посуді змішуємо всі спеції і посипаємо ними скибочки гарбуза. Тепер настав час готування. Скільки запікати гарбуз у духовці, залежить від ваших уподобань щільності гарбузової м'якоті, в середньому для м'якої гарбуза - це 20-25 хвилин.
Готову страву з гарбуза в духовці може вживатися окремо, або використовуватися в якості пряної начинки для випічки.
Рецепт пиріжків з гарбузом в духовці
Інгредієнти: гарбузова м'якоть - 500 г; сир «Чеддер» - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томатна паста - 1 ч. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; листкове тісто - 1 упаковка; сіль, перець - за смаком. Приготування Гарбузову м'якоть промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо цибулю.
На розігрітій з маслом сковороді спочатку обсмажуємо цибулю 5-7 хвилин, до м'якості, а потім додаємо гарбуз. Смажимо овочі ще 10 хвилин, приправляємо, кладемо томатну пасту і тушкуємо на невеликому вогні 7-10 хвилин (без кришки).
Готове листкове тісто розкачуємо на присипаної борошном поверхні і нарізаємо квадратами зі стороною 15 див. В центр кожного квадрата викладаємо по столовій ложці начинки і загортаємо таким чином, щоб вийшов трикутник, кожен трикутник змащуємо збитим яйцем і відправляємо пиріжки випікатися 20 хвилин при 200 градусах.
Перед випіканням, у якості прикраси, можна посипати пиріжки гарбузовим насінням.