Капуста - дуже корисний овоч. Вона містить у собі клітковину і багато вітамінів, які необхідні нашому організму. Тушкована капуста з куркою - чудове, ситне і смачне блюдо, яке зовсім не складно приготувати. Це просто відмінний варіант для легкого, але ситної вечері або обіду. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти приготування тушкованої капусти з куркою.
Цвітна капуста тушкована з куркою
Інгредієнти: ріпчасту цибуля - 05 шт.; куряче філе - 300 г; цибуля червоний - 05 шт.; кабачок - 1 шт.; капуста цвітна - 400 г; сметана - 3 ст. ложки; овочевий або курячий бульйон - 200 мл; сіль, спеції - за смаком; оливкова олія; сир - 200 р. Приготування Беремо куряче філе, промиваємо його, витираємо рушником і розрізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо м'ясо на сковорідку, обсмажуємо протягом 7 хвилин на оливковій олії, а потім викладаємо в окрему миску. Цвітну капусту миємо, розбираємо на дрібні суцвіття, викладаємо залишився від курки масло й обсмажуємо до приємного золотистого кольору на невеликому вогні. Кабачок і цибулю чистимо, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо овочі в капусту, солимо, перчимо і присмачую спеціями. Гарненько все перемішуємо і трохи обсмажуємо. Викладаємо курячі шматочки до овочів і вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння й тушкуємо приблизно 20 хвилин. Додаємо сметану, перемішуємо, посипаємо тертим сиром і прибираємо з вогню. Даємо страві трохи настоятися і подаємо смачну тушковану капусту з куркою на стіл.
Свіжа капуста тушкована з куркою
Інгредієнти: капуста білокачанна - 500 г; консервована квасоля - 200 г; куряче філе - 300 г; цибулина - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо тонкою соломкою і відварюємо в підсоленій воді. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на соняшниковій олії. Куряче філе подрібнюємо невеликими шматочками і підсмажуємо на олії. У сковороді змішуємо віджату капусту, куряче філе, кладемо квасоля і цибулю. Солимо за смаком і тушкуємо 20 хвилин на повільному вогні. У самому кінці додаємо лавровий листок і подаємо тушковану капусту з філе курки до столу.
Тушкована квашена капуста з куркою
Інгредієнти: курка - 400 г; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; капуста квашена - 250 г; сіль, перець горошком, паприка - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Беремо охолоджену курку, обробляємо на шматочки і обсмажуємо на сильному вогні в сотейнику хвилин 7-10. Потім додаємо дрібненько нарізану цибулю і смажимо разом з курячим м'ясом. Далі подрібнюємо 1 зубчик часнику і засипаємо до курки. Через кілька хвилин викладаємо в сковороду, віджату від соку, квашену капусту. Все ретельно перемішуємо і готуємо всі разом з куркою хвилин 10 на сильному вогні. Коли рідина майже повністю випарується, додаємо трохи води, приблизно 1/4 від загального обсягу задіяних у приготуванні продуктів. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин 15.

Потім кладемо дрібно нарізані залишилися зубчики часнику, лавровий лист, чорний перець, паприку і все добре перемішуємо. Через хвилинки 2 пробуємо капусту на смак - вона повинна трохи потемніти в кольорі і стати м'якою. Пробуємо курку на солоність. У більшості випадків досолювати її не потрібно, тому що квашена капуста «дає» досить солоності всьому блюду. Якщо ж капуста трохи ще хрумтить, робимо менший вогонь і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Як тільки блюдо повністю приготується, вимикаємо його, тримаємо під кришкою 5 хвилин і подаємо тушковану капусту з м'ясом курки на стіл.