Що може бути простіше приготування тушкованої капусти. Але якщо в неї додати такий продукт, як гриби - смак заграє особливими нотками. Рецептів приготування тушкованої капусти з грибами багато, поділимося з вами самими незвичайними.
Тушкована капуста під грибним гуляшем
Інгредієнти: капуста - 1 качан; гриби (моховики) - 800 г; цибуля - 2 шт.; болгарський перець - 4 шт.; часник - 4 зубчики; борошно - 3 ст. л.; томатна паста - 3 ст. л.; вода - 05 л; сіль - щіпка; перець - щіпка; рослинне масло - 1 ст. л. Приготування Капусту шаткуємо й тушкуємо в окремій сковороді (сіль, перець - за смаком). Тим часом приготуємо гуляш до нашої капусті. Цибуля беремо великий. Нарізаємо його півкільцями і відправляємо обсмажуватися в глибоку сковороду (на рослинному маслі). Обсмажуємо дві-три хвилини. Перець нарізаємо тонкими смужками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо, поки перець не стане м'яким (хвилин п'ять-сім). Гриби нарізаємо великими скибками. У даному рецепті тушкованої капусти з грибами ми використовуємо моховики, але підійде будь-який інший трубчастий гриб (білий, підберезник, підосичник тощо). Додаємо їх у сковорідку і обсмажуємо хвилин п'ять, поки не википить рідина. Томатну пасту розбавляємо водою (беремо приблизно півлітра) і відправляємо в сковороду. Висипаємо борошно і гарненько перемішуємо. В кінці приготування додаємо часник. Далі за бажанням господині. Можна перед подачею перемішати капусту з гуляшем - вийде чудова тушкована капуста з грибами. А можна подати як окрему страву: окремо капусту, окремо - гуляш.
Тушкована квашена капуста з грибами
Інгредієнти: капуста квашена - 1 кг; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; перець чилі - 1/2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; шампанське - 250 мл; чебрець - гілочка; розмарин - гілочка; орегано - щіпка; печериці - 500 г; сіль - за смаком; перець - за смаком. Приготування Для приготування тушкованої капусти з грибами часник потрібно дрібненько порізати. З перчика чилі виймаємо кісточки і ріжемо невеликими скибочками. Цибулю нарізаємо соломкою. Приступаємо до обсмажуванню. При цьому важливо не поспішати і додавати овочі по черзі. Розігріваємо олію в сотейнику і кладемо в нього лавровий лист. Через хвилину додаємо перчик чилі, і ще через пів хвилинки - цибулю. Овочі повинні підрум'янитися, віддати свій сік і аромат. Як тільки вони стали красивого золотистого кольору, додаємо в сотейник квашену капусту. Тушкуємо хвилин п'ять. А тепер, для більш яскравого і пікантного смаку, додаємо шампанське і тушкуємо капусту до випаровування рідини (приблизно 30 хвилин). Поки капуста гаситься, займемося грибами: крупно наріжемо печериці і обсмажимо їх на рослинному маслі, поки не випарується рідина. Сіль, перець - за смаком. Перейдемо до капусти. Якщо капуста жорстка, то рідини потрібно більше. Якщо капуста дуже кисла, то перед приготуванням її треба промити і додати цукор. А щоб капуста була ніжна і не дуже суха - додамо вершкове масло. Обов'язково до капусти кидаємо гілочку розмарину, трохи чебрецю і щіпку орегано. Підсипаємо смажені гриби, перемішуємо і даємо потомитися ще хвилин двадцять. Незвичайна тушкована квашена капуста з грибами найкраще подається з запеченим м'ясом.
Тушкована капуста з грибочками
Інгредієнти: капуста - 2 кг; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; гриби мариновані - 1 банка; волоські горіхи - 15 шт.; яблуко - 1 шт.; рослинне масло - 100 г; сіль - за смаком; спеції - за смаком. Приготування Тушкована капуста з маринованими грибами по цьому рецепту виходить не зовсім звичайна. Для приготування капусту необхідно нашаткувати. Великі цибулини дрібно ріжемо, моркву натираємо
на крупній тертці або дрібно нарізаємо. Мариновані гриби рубаємо кубиками (це можуть бути печериці, опеньки або будь-які інші, на ваш розсуд). Капусту тушкуємо в половині кількості рослинного масла. В окремому посуді тушкуємо разом цибулю, моркву і гриби до готовності (в залишках олії). Поки овочі готуються, натремо яблуко і дрібно покрошим горіхи. Як тільки овочі будуть готові - з'єднаємо всі наші інгредієнти: капусту, суміш з грибами, яблуко з горіхами. Все це слід протушкувати ще хвилин 10-15. Перед подаванням капусту можна прикрасити зеленню.
Любителям тушкованих страв також доведеться по душі тушкована капуста з сосискою , швидке і просте блюдо.