Вернуться назад Распечатать

Тушкована капуста з грибами

Тушкована капуста з грибами
Що може бути простіше приготування тушкованої капусти. Але якщо в неї додати такий продукт, як гриби - смак заграє особливими нотками. Рецептів приготування тушкованої капусти з грибами багато, поділимося з вами самими незвичайними.

Тушкована капуста під грибним гуляшем


Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан;

  • гриби (моховики) - 800 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • болгарський перець - 4 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • борошно - 3 ст. л.;

  • томатна паста - 3 ст. л.;

  • вода - 05 л;

  • сіль - щіпка;

  • перець - щіпка;

  • рослинне масло - 1 ст. л.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо й тушкуємо в окремій сковороді (сіль, перець - за смаком). Тим часом приготуємо гуляш до нашої капусті. Цибуля беремо великий. Нарізаємо його півкільцями і відправляємо обсмажуватися в глибоку сковороду (на рослинному маслі). Обсмажуємо дві-три хвилини. Перець нарізаємо тонкими смужками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо, поки перець не стане м'яким (хвилин п'ять-сім). Гриби нарізаємо великими скибками. У даному рецепті тушкованої капусти з грибами ми використовуємо моховики, але підійде будь-який інший трубчастий гриб (білий, підберезник, підосичник тощо). Додаємо їх у сковорідку і обсмажуємо хвилин п'ять, поки не википить рідина. Томатну пасту розбавляємо водою (беремо приблизно півлітра) і відправляємо в сковороду. Висипаємо борошно і гарненько перемішуємо. В кінці приготування додаємо часник. Далі за бажанням господині. Можна перед подачею перемішати капусту з гуляшем - вийде чудова тушкована капуста з грибами. А можна подати як окрему страву: окремо капусту, окремо - гуляш.

    Тушкована квашена капуста з грибами


    Інгредієнти:

  • капуста квашена - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 1/2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • шампанське - 250 мл;

  • чебрець - гілочка;

  • розмарин - гілочка;

  • орегано - щіпка;

  • печериці - 500 г;

  • сіль - за смаком;

  • перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тушкованої капусти з грибами часник потрібно дрібненько порізати. З перчика чилі виймаємо кісточки і ріжемо невеликими скибочками. Цибулю нарізаємо соломкою. Приступаємо до обсмажуванню. При цьому важливо не поспішати і додавати овочі по черзі. Розігріваємо олію в сотейнику і кладемо в нього лавровий лист. Через хвилину додаємо перчик чилі, і ще через пів хвилинки - цибулю. Овочі повинні підрум'янитися, віддати свій сік і аромат. Як тільки вони стали красивого золотистого кольору, додаємо в сотейник квашену капусту. Тушкуємо хвилин п'ять. А тепер, для більш яскравого і пікантного смаку, додаємо шампанське і тушкуємо капусту до випаровування рідини (приблизно 30 хвилин). Поки капуста гаситься, займемося грибами: крупно наріжемо печериці і обсмажимо їх на рослинному маслі, поки не випарується рідина. Сіль, перець - за смаком. Перейдемо до капусти. Якщо капуста жорстка, то рідини потрібно більше. Якщо капуста дуже кисла, то перед приготуванням її треба промити і додати цукор. А щоб капуста була ніжна і не дуже суха - додамо вершкове масло. Обов'язково до капусти кидаємо гілочку розмарину, трохи чебрецю і щіпку орегано. Підсипаємо смажені гриби, перемішуємо і даємо потомитися ще хвилин двадцять. Незвичайна тушкована квашена капуста з грибами найкраще подається з запеченим м'ясом.

    Тушкована капуста з грибочками


    Інгредієнти:

  • капуста - 2 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гриби мариновані - 1 банка;

  • волоські горіхи - 15 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль - за смаком;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Тушкована капуста з маринованими грибами по цьому рецепту виходить не зовсім звичайна. Для приготування капусту необхідно нашаткувати. Великі цибулини дрібно ріжемо, моркву натираємо
    Тушкована капуста з грибами
    на крупній тертці або дрібно нарізаємо. Мариновані гриби рубаємо кубиками (це можуть бути печериці, опеньки або будь-які інші, на ваш розсуд). Капусту тушкуємо в половині кількості рослинного масла. В окремому посуді тушкуємо разом цибулю, моркву і гриби до готовності (в залишках олії). Поки овочі готуються, натремо яблуко і дрібно покрошим горіхи. Як тільки овочі будуть готові - з'єднаємо всі наші інгредієнти: капусту, суміш з грибами, яблуко з горіхами. Все це слід протушкувати ще хвилин 10-15. Перед подаванням капусту можна прикрасити зеленню.
    Любителям тушкованих страв також доведеться по душі тушкована капуста з сосискою , швидке і просте блюдо.