Капуста тушкована з свининою - простий, смачний і красивий обід. Знайома всім з дитинства тушкована капуста з м'ясом негайно позбавляє від голоду всіх бажаючих. Ароматне і насичене блюдо, безумовно, стане одним з ваших улюблених, адже готувати його легко і приємно. Калорійність тушкованої капусти зі свининою доведеться по душі, як істинним гурманам, так і тим, хто худне, адже страва містить всього 95 калорій на 100 грамів!
Рецепт тушкованої капусти зі свининою
Інгредієнти: капуста свіжа - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; свинячі реберця або вирізка - 300 г; рослинне масло - 3 ст. л.; помідори свіжі - 250 г; сіль, перець і ароматні прянощі - за смаком. Приготування Лук очищаємо і промиваємо під струменем холодної води, потім дрібно нарізаємо. Морква промиваємо, очищаємо і натираємо на середній тертці. Далі займемося м'ясом, його слід нарізати кубиками, їх розмір залежить тільки від ваших особистих переваг. Потім очищаємо капусту дрібно нашинковиваем. Повернемося до цибулі, його потрібно обсмажити до золотистого кольору на повільному вогні з допомогою рослинної олії. Далі обсмажуємо м'ясо і тушкуємо капусту близько 40 хвилин. Помідори промити і дрібно нарізати, тушкувати протягом 15 хвилин. Потім змішуємо всі інгредієнти і додаємо улюблені спеції. Свіжа тушкована капуста зі свининою готова!
Якщо вам до душі поєднання м'яса та насичений смак овочів, рецепт тушкованою квашеної капусти зі свининою доведеться як ніколи до речі.
Тушкована квашена капуста зі свининою
Інгредієнти: свинина - 05 кг; цибуля ріпчаста-200 г; капуста квашена - 400 г; перець солодкий - 300 г; часник - 2 зубчики; м'ясний бульйон - 05 л; рослинне масло-3 ст. л.; паприка, сіль і спеції і зелень - за смаком. Приготування Нарізаємо свинину кубиками, очищаємо цибулю з часником і дрібно нарізаємо. Далі обсмажуємо м'ясо на середньому вогні з рослинним маслом. Окремо обсмажуємо цибулю і часник до золотистого кольору. Капусту шаткуємо, потім додаємо її до цибулі і часнику, тушкуємо протягом 20 хвилин на повільному вогні, накривши сковороду кришкою. Вже можна додати запашні спеції. Потім додаємо в загальне блюдо обсмажене м'ясо, і заливаємо все підготовленим м'ясним бульйоном, тушкуємо близько години до тих пір, поки капуста не стане м'якою. Солодкий перець промиваємо, очищаємо від серединки і кісточок, нарізаємо соломкою. Далі додаємо його в сковороду і тушкуємо ще протягом півгодини. Подавати страву на стіл можна, заправивши парою ложок сметани.