Вернуться назад Распечатать

Баклажани з бринзою

Баклажани з бринзою
Чим здивувати гостей на наступний свято? Це питання постійно задають собі багато господинь. Пропонуємо вам приготувати оригінальну і смачну закуску - баклажани з бринзою в духовці.

Рулетики з баклажанів з бринзою


Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • бринза - 150 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинна олія;

  • сіль - за смаком;

  • сметана - 30 мл


  • Приготування
    Отже, для приготування баклажанів, запечених з бринзою, овочі гарненько миємо і витираємо рушником. Потім відрізаємо у синеньких хвостики і нарізаємо тонкими скибочками. Посипаємо їх за смаком сіллю і залишаємо хвилин на 30. Далі обсмажуємо шматочки з обох боків на олії. Бринзу натираємо на маленькій тертці і змішуємо з рубаними волоськими горіхами. Додаємо в масу подрібнений часник і свіжу зелень. Трохи заправляємо сметаною і перемішуємо. Тепер переходимо до приготування рулетиків: на край кожного скибочки викладаємо трохи начинки і скручуємо. Відправляємо баклажани з бринзою і часником в розігріту духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин.

    Баклажани, фаршировані бринзою


    Інгредієнти:

  • баклажани - 5 шт.


  • Для начинки:

  • бринза - 200 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • в'ялені помідори - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • Баклажани з бринзою

  • сіль, перець - за смаком;

  • базилік - для прикраси.


  • Приготування
    Перед самим початком приготування вмикаємо духовку і залишаємо її нагріватися. Баклажани миємо, розрізаємо вздовж на 2 половинки, надрізаємо хрестоподібно м'якоть. Змащуємо оливковою олією і ставимо запікатися на 20-30 хвилин у духовку. В цей час готуємо начинку. Бринзу кришимо на маленькі шматочки і змішуємо з дрібно порізаними в'яленими томатами , чорним перцем і чебрецем. Видавлюємо туди часник і перемішуємо. Дістаємо баклажани з духовки, злегка остуджуємо і ложкою виймаємо частину м'якоті. Наповнюємо човники начинкою і запікаємо ще хвилин 10-15. Прикрашаємо фаршировані баклажани з бринзою і помідорами листочками базиліку і подаємо до столу.