Чим здивувати гостей на наступний свято? Це питання постійно задають собі багато господинь. Пропонуємо вам приготувати оригінальну і смачну закуску - баклажани з бринзою в духовці.
Рулетики з баклажанів з бринзою
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; волоські горіхи - 50 г; бринза - 150 г; часник - 1 зубчик; рослинна олія; сіль - за смаком; сметана - 30 мл Приготування Отже, для приготування баклажанів, запечених з бринзою, овочі гарненько миємо і витираємо рушником. Потім відрізаємо у синеньких хвостики і нарізаємо тонкими скибочками. Посипаємо їх за смаком сіллю і залишаємо хвилин на 30. Далі обсмажуємо шматочки з обох боків на олії. Бринзу натираємо на маленькій тертці і змішуємо з рубаними волоськими горіхами. Додаємо в масу подрібнений часник і свіжу зелень. Трохи заправляємо сметаною і перемішуємо. Тепер переходимо до приготування рулетиків: на край кожного скибочки викладаємо трохи начинки і скручуємо. Відправляємо баклажани з бринзою і часником в розігріту духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин.
Баклажани, фаршировані бринзою
Інгредієнти: баклажани - 5 шт. Для начинки:
бринза - 200 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; в'ялені помідори - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; базилік - для прикраси. Приготування Перед самим початком приготування вмикаємо духовку і залишаємо її нагріватися. Баклажани миємо, розрізаємо вздовж на 2 половинки, надрізаємо хрестоподібно м'якоть. Змащуємо оливковою олією і ставимо запікатися на 20-30 хвилин у духовку. В цей час готуємо начинку. Бринзу кришимо на маленькі шматочки і змішуємо з дрібно порізаними в'яленими томатами , чорним перцем і чебрецем. Видавлюємо туди часник і перемішуємо. Дістаємо баклажани з духовки, злегка остуджуємо і ложкою виймаємо частину м'якоті. Наповнюємо човники начинкою і запікаємо ще хвилин 10-15. Прикрашаємо фаршировані баклажани з бринзою і помідорами листочками базиліку і подаємо до столу.