Коли м'ясні котлети вже трохи набридли і хочеться чогось легкого, але в той же час ситного - на допомогу вам прийдуть котлети з нуту.
Рецепт котлет з нуту
Інгредієнти: нут - 15 ст.; цибулина - 1 шт.; петрушка; м'ята - 2 ст. ложки; хліб - 1 шматочок; яйце - 2 шт.; сир - 100 г; борошно; кунжутне насіння - для панірування; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Зараз ми розповімо, як приготувати котлети з нуту. Отже, горох нут замочуємо з вечора. На наступний день відварюємо його трохи, щоб він не перетворився в пюре. Зливаємо всю рідину і подрібнюємо в блендері. Чистимо цибулину і теж протираємо в блендері. Хліб розмочуємо в молоці, віджимаємо і подрібнюємо. Додаємо трошки відвару від гороху і змішуємо інші інгредієнти, вимішуючи однорідне тісто. Тепер формуємо мокрими руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у борошні і кунжутного насіння. Обсмажуємо на гарячому маслі до появи апетитною і рум'яної скоринки. Готові котлетки викладаємо спочатку на паперові серветки, а потім на красиве блюдо і подаємо до столу.
Котлети з нуту в духовці
Інгредієнти: нут сухе - 200 г; кардамон і кмин - 2 ч. ложки; часник - 2 зубчики; цибулина - 1 шт.; кріп - 1 пучок; сіль - за смаком. Приготування Спочатку готуємо нут . Горох заздалегідь, краще за все з вечора, замочуємо в теплій воді. Потім рідину зливаємо, заливаємо нову і варимо на слабкому вогні близько 30 хвилин. Далі відкидаємо нут в друшляк і даємо воді
стекти. Насіння кардамону і кмину ретельно розминаємо за допомогою кавомолки або ступки.
У чашу для блендера кладемо зварений нут, очищений цибулю, часник і спеції за смаком. Подрібнюємо все гарненько до утворення однорідного фаршу. Потім додаємо в масу дрібно нарізаний кріп, перемішуємо. Мокрими руками формуємо невеликі нутовие котлети, викладаємо їх на деко, змащене маслом, ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 15 хвилин. Подаємо готову страву з зеленню і свіжими овочами.