Є маса класичних страв, які без імбиру втрачають весь свій сенс. Про них ми поговоримо пізніше. Але почнемо ознайомлення з темою як готувати корінь імбиру з імпровізації, адже буває в пориві наснаги, виходять кулінарні шедеври, а для того щоб не зіпсувати всі однієї невинної дрібкою, необхідно знати основні правила вживання імбиру в страви.
Ази
По-перше, 1 чайна ложка тертого свіжого імбиру дорівнює за концентрації 1 столової ложки сухого порошкового імбиру. На 1кг тесту або м'яса вам потрібно 3-5 г імбиру. При додаванні імбиру в випічку, кладуть прянощі при замісі тесту. При гасінні м'яса очищений, тертий або дрібно рубаний імбир кладуть за 20 хвилин до готовності.
При приготуванні імбирних соусів додаємо корінь в самому кінці, а якщо ви хочете зробити класичний англійський пудинг з імбиром, або кисіль і компот, додайте прянощі за 3-5 хвилин до закінчення варіння.
Калорійність
Вас, звичайно, перш за все, хвилює, як приготувати імбир, щоб схуднути. Тоді вам просто необхідно знати про його енергетичному складі.
У 30 г імбиру міститься 20 ккал. В імбирі дуже багато калію - 117 мг, магнію - 72 мг, міді, марганцю і вітаміну Ст.
Чай
Отже, як готувати імбир в настрої експромту, ми вже зрозуміли. Тепер приступимо до самого важливого і животрепетного - схудненню.
Всім відомо, що імбир сприяє спалюванню жиру, очищає кишечник, прискорює обмінні процеси і лікує від багатьох захворювань. Найпростішим способом «увібрати» в себе всі його цілющі властивості є імбирний чай. Існує безліч рецептів чаю з імбиром, ми ж наведемо класичні та перевірені варіанти.
Імбир, аніс і кориця
Інгредієнти: 2 палички кориці; 4 зірочки анісу; 10 шматочків тонко нарізаного кореня імбиру; цедра одного лимона; мед за смаком. Приготування: У заварювальний чайник кладемо корицю, аніс, імбир і цедру, заливаємо окропом, даємо настоятися 10 хвилин і розливаємо по чашках. П'ємо з медом або імбирним (дієтичним!) печивом.
Мармелад
Якщо ви худнете, то і коню зрозуміло, що на всяке солодке у вас заборону. Однак що б ви сказали на корисну солодкість, яка врятує від авітамінозу і сприятиме схудненню? Ми навчимо вас, як приготувати мармелад з імбиру.
Інгредієнти: цедра 6 лимонів; сік з м'якоті 6 лимонів; тертий корінь імбиру. Приготування: Імбир очистити і натерти. Кладемо цедру лимона і імбир в каструльку, заливаємо 2 1/2 склянкою води і 1/2 чайної ложки соди. Все це на вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипіла, необхідно зменшити вогонь і проварити суміш ще 5хв. Знімаємо з вогню.
Додаємо в каструльку фруктовий пектин (50г) і 1 склянку лимонного соку. Чекаємо поки пектин розчинитися і кладемо знову на сильний вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Кладемо цукор - 6 1/2 склянки. Додаємо цукор, варимо ще 1 хвилину, постійно помішуючи, знімаємо з вогню і знімаємо пінку. Заливаємо мармелад в банки, стерилізуємо.
Печиво
Самим знаменитим виробом з імбиру, мабуть, є імбирне печиво. Ми навчимо вас, як правильно готувати імбирне печиво в дієтичному варіанті.
Інгредієнти: мед 150 г; спеції (імбир, кориця, кардамон, гвоздика, запашний перець) за смаком; 100 г коричневого цукру; 15 ч. ложки харчової соди; 125 г вершкового масла; яйце куряче 1 шт; 500 г пшеничного борошна. Приготування У каструльці змішуємо мед, спеції,
і коричневий цукор, доводимо, помішуючи, до кипіння. Знімаємо з вогню, постійно помішуємо, щоб суміш трохи охолола. Додаємо соду, вершкове масло (дрібно рубленої), яйце і борошно.
Замішуємо тісто.
Далі розгортаємо тісто товщиною в 05 см і вирізаємо формами фігурки. Кладемо на деко і випікаємо 15 хвилин при 170 ?С.
Звичайно, печиво і мармелад - це не продукти щоденного вживання під час дієти. Однак якщо ви і вирішили собі дозволити солоденького, то вибирайте з розумом і урахуванням процесу жиросжигания.