Вернуться назад Распечатать

Печериці з вершками

Печериці з вершками
Смак таких грибів, як печериці найкращим чином розкривається, якщо в рецепті присутній такий компонент як натуральні молочні вершки. Розглянемо, як приготувати шампіньйони з вершками. Ці два інгредієнти можуть поєднуватися в різних стравах. Можна приготувати базове страва - трансформер.

Рецепт печериць, смажених з вершками


Інгредієнти:

  • печериці свіжі - близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • вершки молочні натуральні - 170-200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелений мускатний горіх;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • перець білий мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Печериці промиємо і відкинемо на друшляк. Коли вода стече, гриби очистимо й наріжемо не занадто дрібно. Обсмажимо їх у сковороді на олії на середньо-слабкому вогні до коричнево-золотистого відтінку. Лук очистимо, наріжемо дрібно і спассеруем на маслі до зміни кольору в окремій великій сковороді. Перекладемо обсмажені гриби в сковороду з цибулею і протушкуйте під кришкою на слабкому вогні протягом 10-12 хвилин, іноді помішуючи. Додамо вершки, мелений білий перець і мускатний горіх, злегка підсолимо, перемішаємо і протушкуйте ще протягом 3-5 хвилин. Приправляємо продавлений через прес часником.
    Печериці з вершками можна подати з відварним розсипчастим рисом , гречкою, перловкою або картоплею, тушкованою капустою , білою квасолею або пастою (в сенсі, макаронами). Відварна курка з печерицями з вершками теж хороша. Просто додайте нарізане дрібними кубиками готове куряче м'ясо. Можна просто покласти на одну тарілку з бедришком, гомілкою або крильцями. А ще з цієї готової суміші можна приготувати жульєн або суп.

    Жульєн з печериць з вершками


    Щоб приготувати грибний жульєн з вершками, використовуємо пропорції і технологію попереднього рецепта (див. вище). Потрібно ще 200 грам твердого сиру, зелень петрушки і кінзи для прикраси. Коли гриби з вершками готові, закладаємо суміш в кокотниці, засипаємо зверху тертим сиром і ставимо в розігріту духову шафу.
    Печериці з вершками
    Запікаємо при середній температурі протягом 15-25 хвилин. Прикрашаємо зеленню. До жульену добре подати столове несульфитированное світле вино.
    Суп з печериць з вершками готуємо наступним чином. Відварюємо на м'ясному бульйоні або воді) подрібнену моркву і картоплю протягом 15 хвилин. Додаємо потрібну кількість готових тушкованих печериць з вершками (див. вище). Приправляємо спеціями і зеленню. Виходить смачний суп.