Вернуться назад Распечатать

Гриби з вершками

Гриби з вершками
Що приготувати сьогодні на вечерю? Це питання для багатьох господинь - справжній головний біль. Адже нам завжди хочеться якогось різноманіття в меню. У гонитві за новими рецептами ми часом забуваємо про простих, але дуже смачних і оригінальних страв. Давайте розглянемо з вами як приготувати гриби з вершками.

Рецепт грибів з вершками


Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 500 г;

  • вершки - 200 мл;

  • вершкове масло - 10 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Печериці добре очищаємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Викладаємо гриби в каструлю, додаємо вершкове масло, солимо і наливаємо вершки. Тушкуємо страву на слабенькому вогні 30 хвилин при закритій кришці. Подаємо як соуси з грибів з вершками до картоплі, макаронів або гречці. Печериці з вершками готові!

    Курка з вершками і грибами


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 3 шт.;

  • білі гриби - 300 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершки 20 % - 300 мл;

  • пшеничне борошно - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Філе нарізаємо невеликими шматочками, а гриби пластинками. Часник чистимо і подрібнюємо. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо часник. Потім додаємо до нього гриби і м'ясо. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо 15 хвилин, періодично помішуючи.
    Гриби з вершками

    Цим часом в миску насипаємо борошно, додаємо трохи вершків і ретельно розмішуємо до однорідності. Потім вливаємо ще трохи вершків і знову перемішуємо. В самому кінці акуратно перелити вершки до білих грибів і м'яса. Все як слід, розмішуємо і чекаємо, поки страва закипить. Приправляємо сіллю і перцем за смаком і трохи збиваємо. Залишаємо смажені гриби з вершками тушкуватися на самому слабенькому вогні при закритій кришці протягом 10 хвилин до повної готовності. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши його за бажанням дрібно нарубаною зеленню.