Найніжніші грибні пончики неодмінно припадуть до смаку, як маленьким гурманам, так і дорослим любителем домашньої випічки. Ароматну і пікантну начинку можна приготувати в будь-який час року, а це означає, що вам не складе труднощів готувати смакоту постійно, тим більше що готування займає мало часу, тому стає дійсно приємним заняттям.
Пончики з грибами і капустою
Інгредієнти: борошно - 5 склянок; молоко - 250 мл; дріжджі - 3 ч. л.; цукор - 1 ст. л.; сіль - 2 ч. л.; вода - 250 мл; капуста - половина качана; гриби - 05 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; масло рослинне - 4 ст. л.; спеції - за смаком. Приготування Цибулю очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на олії. Гриби розморожуємо, підсушуємо при кімнатній температурі, нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду. Готуємо до випаровування рідини. Потім очищаємо капусту, дрібно шаткуємо і всипаємо в загальну масу. Заправляємо майбутню начинку спеціями, смажимо ще протягом 7 хвилин, підливаємо трохи води і тушкуємо овочі.
У цей час можна сміливо зайнятися приготуванням тіста. Змішуємо борошно з сіллю, олією і дріжджами, заливаємо склянкою окропу. Після того, як тісто трохи настоялося, приступаємо до ліплення пончиків. Бажано класти більше начинки. Викладаємо порцію випічки на сковороду з розігрітим заздалегідь маслом, кожен пиріжок смажимо не більше хвилини з кожного боку.
Якщо ви надихнулися готуванням і хочете порадувати домашніх ще одним видом пончиків, спробуйте приготувати не менш апетитні пончики з грибами і сиром.
Простий рецепт пончиків з грибами і сиром
Інгредієнти: печериці - 200 г; сир твердих сортів - 150 г; борошно - 250 мл; молоко - 250 мл; яйце куряче - 3 шт.; масло вершкове - 100 г; петрушка - 2 гілочки; масло рослинне - 3 ст. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування Гриби розморожуємо, підсушуємо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо сир з допомогою купной терки, петрушку промиваємо і дрібно шаткуємо. Потім печериці обсмажуємо на розігрітій сковороді, змащеній маслом протягом 5 хвилин. В готельної мисці змішуємо молоко, масло і чайну ложку солі. Доводимо отриману рідину до кипіння, додаємо борошно. Змішуємо до однорідної маси тісто, додаємо яйця. В гриби додаємо тертий сир. Нагріваємо духовку до 180 градусів, деко змащуємо олією. Ліпимо круглі пампушки, кладемо більше начинки, а стіночки тіста робимо тонкими. Обсмажуємо випічку протягом 15 хвилин до появи рум'янцю.
І наостанок поспішаємо порадувати вас рецептом м'яких пончиків з грибами і гречкою, які стануть прекрасним доповненням домашнього чаювання або вечері.
Пончики з грибами і гречкою
Інгредієнти: рослинне масло - 3 ст. л.; розпушувач тіста - 1 г; сіль - 1 ст. л.; цукор - 1 ч. л.; борошно - 150 г; кріп - 2 гілочки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; м'який сир - 100 г; гриби - 250 г; гречка - 100 г; часник - 1 зубчик; кефір - 1 склянка. Приготування Гриби розморожуємо і нарізаємо, цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо. Обсмажуємо обидва інгредієнта на сковороді, змазаній рослинною олією. Гречку варимо до готовності, змішуємо з кефіром, сіллю, цукром, розпушувачем, натертим сиром і промитої дрібно нарізаною зеленню. В отримане тісто додаємо вміст сковороди і борошно, все ретельно перемішуємо до однорідності.
Формуємо круглі пампушки, обсмажуємо кожен на маслі протягом двох хвилин. Якщо випічка вийшла жирнуватою, спробуйте викласти її на серветки для позбавлення від надлишків.
Готові пончики злегка охолоджуємо і подаємо до столу! Вони цілком можуть замінити звичне гаряче. Також при бажанні гречану крупу можна замінити рисом.
Шукаєте інші рецепти такої смакоти? Тоді пропонуємо вам зробити картопляні або бананові пончики байдужих точно не буде.