Тушковані овочі з грибами - дуже смачне і корисне блюдо. Давайте дізнаємося, як же його приготувати!
Рецепт тушкованих овочів з грибами
Інгредієнти: картопля - 400 г; цибулина - 1 шт.; білі гриби - 100 г; рослинна олія - 30 мл; борошно - 10 г; томатне пюре - 1 ст. ложка; лавровий лист - 1 шт.; вода - 100 мл; зелень кропу - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Тушковані овочі з грибами в мультиварці готуються наступним чином: спочатку готуємо всі інгредієнти. Гриби відварюємо, остуджуємо і ріжемо невеликими скибочками. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім підсипаємо борошно, додаємо томатне пюре, добре розмішуємо і пасеруємо ще 5 хвилин.
Далі вливаємо грибний бульйон і доводимо соус до кипіння. Картоплю нарізаємо кубиками, кладемо в чашу мультиварки і готуємо на маслі в режимі «Смаження» до напівготовності. Заливаємо картоплю соусом, додаємо гриби і лавровий листочок, солимо, перчимо за смаком, виставляємо програму «Випічка» на 10 хвилин. Після того як картопля з грибами в мультиварці буде готова, посипаємо її свіжою зеленню і негайно подаємо до столу.
Овочі, тушковані з грибами
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; болгарський перець - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; помідор - 2 шт.; гриби - 300 г; майонез - 100 мл; часник - 3 зубчики; баклажан -1 шт.; зелень - на любителя; сіль і перець - за смаком. Приготування Пропонуємо ще один рецепт, як приготувати тушковані овочі з грибами.
Кабачок, болгарський перчик, баклажан і помідори миємо, нарізаємо кубиками і складаємо в каструлю. Цибулю обсмажуємо з подрібненими грибами і теж перекладаємо в каструлю. Підливаємо трохи води, кладемо невеликий шматочок масла і ставимо на слабенький вогонь.
Як тільки все закипить, додаємо трохи домашнього майонезу і тушкуємо 30 хвилин. В самому кінці кладемо видавлений через прес часник і вимикаємо газ. Даємо страві настоятися, солимо, перчимо і подаємо на стіл.
За цим же принципом можна зробити овочі, тушковані з фаршем ваші близькі будуть в захваті.