Смажені гриби з цибулею та картоплею - від одного цього словосполучення вже слинки течуть, а якщо приправити їх майонезом і додати трохи сиру - вийти практично жульєн . І нехай не дуже корисно, зате дуже ситно і смачно!
Гриби, смажені з майонезом
Інгредієнти: печериці (свіжі) - 500 г; цибуля - 2 шт.; сир твердий - 150 г; майонез - 100 г; сметана - 100 г; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати гриби з майонезом. Нарізаний невеликими кубиками цибулю обсмажуємо в олії до рум'яного кольору. Додаємо до нього накрошенние пластинками гриби. Солимо, перчимо. Тушкуємо на середньому вогні хвилин 10-15 поки гриби пустять сік і не стануть м'якими. Тепер вливаємо в сковороду сметану і майонез, прибираємо газ до мінімуму і накриваємо сковороду кришкою. Гриби під майонезом тушкуємо хвилин п'ять.
Після перекладаємо їх порційно в глиняні горщики, присипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки розплавлений сир утворює рум'яну скоринку, виймаємо і подаємо до столу з картоплею або рисом.
Рецепт грибів в майонезно-часниковому соусі
Інгредієнти: гливи - 500 г; цибуля - 3 шт.; морква - 2 шт.; часник - 3 зубчики; майонез - 5 ст. ложок; сметана - 5 ст. ложок; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гриби промиваємо та нарізаємо крупною соломкою. Викладаємо їх у добре розігріту глибоку сковороду і обсмажуємо на
рослинному маслі, поки що виділилася з грибів рідина не випарується і вони не підрум'яняться. Тепер додаємо нарізані півкільцями цибулю і тонкими брусочками моркву. Даємо овочам як слід протушкувати до м'якості. Тим часом готуємо заправку. Змішуємо сметану, майонез і пропущений через прес часник. Перемішуємо і доливаємо трохи води, до консистенції рідкої сметани. Заливаємо цим часниковим соусом гриби і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Після знімаємо з плити і даємо готовому страві настоятися ще хвилин 10. За бажанням, смажені гриби з майонезом можна присипати зеленню.