Вернуться назад Распечатать

Смажені гриби з майонезом

Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею та картоплею - від одного цього словосполучення вже слинки течуть, а якщо приправити їх майонезом і додати трохи сиру - вийти практично жульєн . І нехай не дуже корисно, зате дуже ситно і смачно!

Гриби, смажені з майонезом


Інгредієнти:

  • печериці (свіжі) - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • майонез - 100 г;

  • сметана - 100 г;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати гриби з майонезом. Нарізаний невеликими кубиками цибулю обсмажуємо в олії до рум'яного кольору. Додаємо до нього накрошенние пластинками гриби. Солимо, перчимо. Тушкуємо на середньому вогні хвилин 10-15 поки гриби пустять сік і не стануть м'якими. Тепер вливаємо в сковороду сметану і майонез, прибираємо газ до мінімуму і накриваємо сковороду кришкою. Гриби під майонезом тушкуємо хвилин п'ять.
    Після перекладаємо їх порційно в глиняні горщики, присипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки розплавлений сир утворює рум'яну скоринку, виймаємо і подаємо до столу з картоплею або рисом.

    Рецепт грибів в майонезно-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • гливи - 500 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • майонез - 5 ст. ложок;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Гриби промиваємо та нарізаємо крупною соломкою. Викладаємо їх у добре розігріту глибоку сковороду і обсмажуємо на
    Смажені гриби з майонезом
    рослинному маслі, поки що виділилася з грибів рідина не випарується і вони не підрум'яняться. Тепер додаємо нарізані півкільцями цибулю і тонкими брусочками моркву. Даємо овочам як слід протушкувати до м'якості. Тим часом готуємо заправку. Змішуємо сметану, майонез і пропущений через прес часник. Перемішуємо і доливаємо трохи води, до консистенції рідкої сметани. Заливаємо цим часниковим соусом гриби і доводимо до кипіння. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Після знімаємо з плити і даємо готовому страві настоятися ще хвилин 10. За бажанням, смажені гриби з майонезом можна присипати зеленню.